Terug naar nieuwsoverzicht

Ronde 19 onderlinge competitie (7 februari 2017)

Henk Boot kwam in de overgangsfase naar het middenspel na een onnauwkeurigheid van tegenstander Louis Rutgers iets beter te staan, maar de stelling was lastig en verraderlijk. Het voordeel verdampte en Henk koos vervolgens voor het verkeerde plan. Daar kwam nog bij dat zijn paard op een dwaalspoor terecht kwam. Louis greep zijn kansen optimaal en schroefde Henk de duimschroeven aan. Zijn dame en toren werkten perfect samen en zonder zijn tegenstander nog een kans op ontsnapping te bieden sloot het matnet rond de koning van Henk. Een heel goede partij van Louis die vaker dicht bij succes was tegen de top maar ditmaal zijn voordeel niet meer uit handen gaf.

Concurrent Jaco Vonk wist deels te profiteren van de misstap van Henk. Tegenstander Tim Schakel wist na lange tijd eindelijk weer eens een fatsoenlijke partij af te leveren met als resultaat een ruime remise tegen zijn eeuwige rivaal.

Jaco is iets uitgelopen op Henk. Het onderlinge verschil is niet groot en beiden gaan uitmaken wie er dit seizoen clubkampioen wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *