Terug naar nieuwsoverzicht

Ronde 2 rapidcompetitie op 27-12-22

De kerstdagen werden ook dit jaar weer uitgeluid met een rapidcompetitie. Het was mooi dat er 23 spelers na de feestdagen zin hadden in een potje schaak, waaronder ook een drietal nieuwe gezichten. Matthijs van Beusekom, Huib en Nikita Roest namen de kans waar om te schaken en de sfeer op de club op te snuiven. In de eerste ronde van de avond kwam Tijmen Schakel niet verder dan remise tegen André van Wingerden. Henk Boot had weliswaar tegen Hans Karelse een pionnetje gewonnen, maar raakte het later weer kwijt. Toen hij dacht er opnieuw eentje te winnen sloeg hij met de dame een gedekte pion, tja… een nul dus. Dan had hij het eerdere terechte remiseaanbod van Hans maar moeten aannemen. Van de andere hoger geplaatsten wonnen Jaco Vonk, Henry Houweling, terwijl ook o.a. Mattias Stok, Arjan Uittenbogaard, Ernst Delwel en Gerard de Gans een vol punt scoorden.
In de tweede ronde van de avond won Jaco van Hans, terwijl ook Henry doorging met winnen. Dit keer moest Tijmen Schakel er aan geloven. Van degenen die er de eerste cyclus niet bij waren, wonnen Ernst, Gerard en Wim Rietveld voor een 2e keer. Deze ronde eindigden twee partijen in remise: Mattias tegen André en Chris Tromp tegen Bram Capelle.
In de derde ronde ging Henry er tegen Jaco eens goed voor zitten. Dit werd een bloedstollend gevecht waarin Jaco in het middenspel een stuk offerde voor compensatie. Henry moest enorm op zijn tellen passen, maar deed dat met overtuiging. Uiteindelijk restte een eindspel met dame en toren aan beide kanten, waarin Jaco’s koning duidelijk meer op de tocht stond dan die van Henry. Met nogal wat schaakjes joeg Henry Jaco’s koning flink over het bord om hem uiteindelijk mat te zetten. Eerder was het duel tussen Henk en Tijmen klaar. Hoewel Tijmen geen goed antwoord had op Henk’s openingsspel en er een pion bij inschoot, wist hij er toch nog een mooie dreiging in de stelling te brengen die Henk niet goed had ingeschat. De partij kantelde in het voordeel van Tijmen en die gaf Henk geen tweede kans. Ook Hans, Mattias, Ernst en Wim voegden opnieuw een vol punt aan hun score toe.
In de laatste ronde wonnen de koplopers Jaco, Henry en Tijmen alle drie. Omdat Hans en Mattias struikelden en een nul moesten incasseren, konden zij nog worden achterhaald door Henk die een onnauwkeurigheid van Mark Couwenberg afstrafte, een centrumpion won en daarna met een kleine “omweg” won. Ernst en Wim wonnen ook deze keer, zodat zij tezamen met Henry deze avond 4 uit 4 en dus een 100% score hadden, heel fraai! “Remisekoning” van de avond werd André die deze avond ook deze ronde remise speelden: 3x remise in op een rapidavond wordt niet vaak gezien.
De kop van de ranglijst is nu: Jaco 7, Henry 6, Tijmen met 5,5, waarna het drietal Henk, Hans en Mattias met 4,5 punt volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *