Terug naar nieuwsoverzicht

Ronde 3 rapidcompetitie op 4 april

Na de eerste 2 rondes stond Jaco Vonk stevig aan de leiding met 7 punten, op 1 punt gevolgd door Henry Houweling. Daar weer een half puntje achter Tijmen Schakel die deze avond helaas niet aanwezig was. Daarna kwam er een heel peletonnetje met 4,5 punt.
Ook nu zouden er weer 4 rondes worden gespeeld, ronde 9-12. Deze avond lukte het André van Wingerden niet om Jaco Vink pootje te lichten ondanks de door Henry Houweling hiervoor uitgeloofde aanmoedigingsprijs. Zelf bleef hij in het voetspoor van Jaco door Arjan Uittenbogaard terug te wijzen. Mattias Stok speelde de opening tegen Henk Boot niet overtuigend en kwam al snel in een verloren stelling terecht. Gerard de Gans kreeg geen vat op Hans Karelse en verloor.
In ronde 10 maakte Jaco Vonk geen fout tegen Chris van Wieringen en Gerard de Gans kwam er vanuit de opening tegen Henk Boot niet aan te pas. Een waar spektakelstuk werd opgevoerd door Henry Houweling en André van Wingerden. Tegengestelde rokades, Henry nam het initiatief maar André had een paardoffer tegen de witte koningsstelling bedacht. Zijn zware stukken kwamen binnenvallen en het leek erop dat Henry zou gaan verliezen. Maar ja, met weinig tijd dan de juiste keuzes maken uit meerdere mogelijkheden, dat lukt niet altijd. Zo leek Henry weer de bovenliggende partij te worden, maar André vond nog een ontsnapping met eeuwig schaak. Mattias Stok kon het niet bolwerken tegen Hans Karelse.
In ronde 11 kreeg Jaco Vonk tegen David Carlsson een geweldige stelling, drong met zijn stukken langs verschillende kanten de zwarte stelling binnen, waar de verdediging het krakend begaf. Mooi te zien hoe Jaco zijn aanvallende stukken kon laten samenwerken. Hans Karelse versloeg Arjan Uittenbogaard die niet zo goed op dreef was. Henk Boot trok tegen Chris van Wieringen na wat omwegen toch nog aan het langste eind, maar dat lukte niet bij Henry Houweling tegen Gerard de Gans, die kans zag Henry te verschalken. Christian Boudewijn die deze avond goed was gestart met twee overwinningen, redde het niet tegen André van Wingerden.
In de 12e en laatste ronde kwam Gerard de Gans goed uit de startblokken tegen Jaco Vonk. Hij hield goed stand en bereikte een potremise stelling in een toreneindspel. Maar potremise is nog geen remise en Jaco schotelde Gerard toch nog wat dwaalwegen voor, waarvan Gerard er eentje uitkoos, waardoor Jaco ook deze keer aan het langste eind trok. Ook Hans Karelse, Henry Houweling en Henk Boot wonnen hun laatste partij en dat gold ook voor Mattias Stok. Arjan Uittenbogaard en André van Wingerden speelden remise. En dat was voor André de 6e remise in 12 partijen = 50%!! Dat mag wel in de krant, want bij een versneld tempo vallen er nu eenmaal minder remises. Te vermelden is nog dat Anne van Heelsum weliswaar startte met een nederlaag tegen Louis Rutgers, maar daarna de smaak goed te pakken had en driemaal op rij won.
Al met al won Jaco het totale klassement met een fraaie score van 11 uit 12. Alleen Henry Houweling smaakte het genoegen hem in de 2e cyclus een nederlaag toe te brengen. Op de gedeelde 2e plaats eindigden Henry Houweling, Hans Karelse en Henk Boot met 8,5 uit 12. De 5e plaats was voor Mattias Stok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *