Terug naar nieuwsoverzicht

Ronde 32 interne competitie (16 mei 2017)

Voor de partij Tim Schakel – Jaco Vonk en het kampioenschap van laatstgenoemde wordt verwezen naar de publicatie “Jaco Vonk clubkampioen seizoen 2016-2017”, elders op deze site te vinden.

In een door beiden fraai en origineel gespeelde partij bleef Henk Boot Bram Capelle de baas. Ronduit spectaculair was de partij tussen Louis Rutgers en Hans Karelse.  Bij de overgang van de opening naar het middenspel was Louis in het voordeel. Hij reageerde echter niet op z’n sterkst toen Hans op de koningsvleugel een pion opspeelde.

In een stelling met nagenoeg gelijke  kansen overschatte Hans zijn mogelijkheden om een winnende koningsaanval op te zetten. Hij offerde een paard. Louis vond de beste weerlegging niet en de vlam sloeg in de pan. De geboeide toeschouwers zagen hoe beide koningen onder vuur kwamen te liggen. Hans bleef aanvallen en liet mogelijkheden liggen om de stelling in een rustiger evenwicht te brengen. Louis greep zijn kansen niet om Hans te verlammen en het materiële voordeel uit te buiten.

Na 35 zetten was Louis gedwongen om via afruil een eindspel in te gaan dat bij goed spel in remise moest eindigen. Hij koos echter niet de juiste zetvolgorde. Daardoor kon Hans toeslaan met een mat in drie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *