Terug naar nieuwsoverzicht

Ronde 32 interne competitie op 16 mei

Door de afwezigheid van Jaco Vonk, werd Henk Boot al voor er deze avond een zet gespeeld was, kampioen. Hij moest het nog wel even laten zien tegen Tony Else. Met de zwarte stukken stelde hij zich soliede op en de strijd was lange tijd in evenwicht. Niettemin had de immer optimistische Henk het idee een tijdje wat beter te hebben gestaan, maar dat oordeel was volgens Tony en de computer niet terecht. Langzaam leek het allemaal wat makkelijker voor Tony te worden, hij kreeg een klein plusje, totdat Henk eenzelfde soort fout maakte als enkele weken eerder in de bekerfinale tegen Jaco. Daarmee kreeg Tony een cadeautje, dat hij met plezier aannam en Henk dus zijn eerste nederlaag in de interne competitie bezorgde.
Hans Karelse speelde een bizarre wedstrijd tegen André van Wingerden. Hans meldde op een gegeven moment dat hij iets doms had gedaan. Inderdaad kwam André erg mooi te staan en de witte koningsstelling werd verpulverd. Gelukkig voor Hans had hij lang gerokeerd, maar de opmars van een drietal zwarte pionnen zou weldra beslissend zijn. Dat was althans het idee. Intussen had André nog wel een kwaliteit geofferd, maar toch leek zijn overwinning slechts een kwestie van tijd. Uiteindelijk ontstond een eindspel van loper + 2 pionnen (Hans) tegen een paard en 4 pionnen (André). Maar Hans kon de opmars van de zwarte pionnen blijkbaar voldoende vertragen, een zwarte pion inrekenen om zelf met zijn pionnen op de damevleugel aan een opmars te beginnen. André raakte zo de weg kwijt, dat Hans zijn a-pion kon laten promoveren! Over en uit en een wel erg koude douche voor André.
Anne van Heelsum kwam steeds moeilijker te staan tegen Henry Houweling. In arren moede offerde hij een stuk, maar kreeg daar weinig voor terug. Henry vond nog een paar duimschroeven, draaide ze stevig aan en won overtuigend. John Vroege miste tegen Rob van Driel al snel een pion. Met een toenemend stellingoverwicht, voerde Rob de partij vlot naar winst.
Chris Tromp zette zijn partij tegen Huig Visser ondernemend op en wist een beslissende aanval op te bouwen, met kwaliteitsoffer en al. Toen de zwarte loper van Huig naar f8 ging, was het aan Chris om met Pd5xf6 een fraaie matstand op het bord te zetten (diagram).

Bram Capelle won van Arjan Uittenbogaard maar het is uw verslaggeven ontgaan hoe dat in zijn werk ging.
Deze avond speelde ook het tweede team zijn laatste wedstrijd in de externe competitie tegen Hoogland 3. Na een nederlaag van David Carlsson, kwamen er drie overwinningen. Bert van Geldere, Mattias Stok en Christian Boudewijn. Maar de 3-1 voorsprong bleek onvoldoende voor de winst, want Bert van Hees en John Dessens werden getrakteerd op een nederlaag, waardoor de eindstand 3-3 werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *