Terug naar nieuwsoverzicht

Ronde 7 interne competitie op 7-11 en externe wedstrijd De Giessen en Linge – Woerden

In de interne competitie speelde Mark Couwenberg tegen Mattias Stok. Na een ogenschijnlijk rustige opening sloeg al snel de vlam in de pan toen Mattias zijn zwarte dame op f2 kon zetten met schaak en vervolgens op d4 een 2e pionnetje ophaalde. Voor Mark was er geen redden meer aan. Gerard de Gans had het moeilijk tegen Huig Visser. Hij werd gedwongen een kwaliteit in te leveren, maar Huig kreeg de vis niet op het droge en de partij kantelde, zodat  Gerard onverwacht alsnog aan het langste eind trok. Chris van Wieringen speelde tegen David Carlsson. Het begon ook hier rustig maar het lukte David tenslotte een stuk voor te komen. Echter, het materiaal was zo uitgedund, dat Chris met remise kon ontsnappen.

Christiaan Boudewijn speelde tegen Egbert Meier, kwam na verloop van tijd een pion voor en kon dat verder uitbouwen tot winst. Het langste waren Rob van Driel en Jan Post bezig. Lang leek de partij in evenwicht en er ontstond een dame + loper tegen dame + paard eindspel. Rob speelde dat beter dan Jan en kon de volle buit binnenhalen.
Het eerste SOS-team kreeg in Woerden 1 opnieuw een loodzware tegenstander. Per bord was de rating bij Woerden ongeveer 200 punten hoger! Het bleek vrij snel dat er geen verrassing in zat. Bram Capelle noteerde de eerste nul, gevolgd door André van Wingerden. Hans Karelse speelde een goede partij en kwam een gezonde pion voor. Hij overwoog een aantal mogelijkheden, maar aan heel wat zetten kleefden nogal wat bezwaren. Zijn tegenstander nam het remise voorstel van Hans aan.
Ook bij Louis Rutgers ging het mis, terwijl het er ook bij Arjan Uittenbogaard donkere wolken boven het bord hingen. Hij moest kwaliteitsverlies toestaan, maar had opeens het geluk aan zijn zijde toen hij een vorkje mocht uitvoeren/meepikken. Het zou onze enige overwinning zijn. Want hoewel Henk Boot zijn partij goed opzette en voordeel kreeg, bleek het niet aan hem besteed. Het voordeel glipte hem door de vingers en hij kreeg zelfs een deksel op zijn neus. Ook bij Jaco Vonk ging het na lange strijd mis. Zijn tegenstander viel aan op de koningsvleugel, metselde zijn damevleugel voor zijn gerokeerde koning tussendoor vakkundig dicht, incasseerde een pion en kon toen de aanval tegen Jaco’s koning hervatten en uiteindelijk de winst pakken. Opnieuw dus een zware nederlaag. Hopelijk zijn de Sinterklaaspresentjes inmiddels uitgedeeld en kunnen we op 5 december een goed resultaat neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *