Terug naar nieuwsoverzicht

Schaakclub Giessen en Linge houdt Sinterklaas Schaaktoernooi

De jeugdafdeling van schaakclub Giessen en Linge heeft reeds een lange traditie met het jaarlijkse Sinterklaastoernooi. Vrijdagavond 25 November vond editie 2016 plaats, dit jaar in een nieuw jasje. Voor het eerst was het strijdtoneel in het Fortes Lyceum in Gorinchem, sinds midden 2015 de thuisbasis voor de schaakjeugd van Giessen en Linge. Zo’n 50 kinderen van clubs en scholen uit Gorinchem, Sleeuwijk en Meerkerk kwamen bij elkaar om in een ongedwongen sfeer potjes snelschaak tegen elkaar te spelen.

Er was een groep voor beginnende kinderen, met daarin een aantal dappere deelnemers die pas sinds een aantal weken weten wat “Schaakmat” is. En natuurlijk een groep met gevorderden, waarin veel kinderen zaten die regelmatig meedoen op grotere toernooien. In deze groep speelden een aantal groeibriljantjes mee. Zo waren daar Annika Knol, een jonge dame uit Sleeuwijk, en Levi Frans en Freek Couwenberg uit Gorinchem. Met grote regelmaat verslaan ze heel koel hun tegenstanders die soms twee maal zo oud zijn als zijzelf. Ook opvallend de laatste tijd zijn de resultaten van Robin Tenhunen, zijn opmars lijkt niet te stuiten en volwassen spelers zijn alvast gewaarschuwd voor zijn komst in de senioren arena.

Behalve individuele resultaten was het vooral ook genieten van het spelplezier, de gezelligheid en de sportiviteit die de kinderen hebben.

Veel meiden
Veel meiden

img_0334 img_0335 img_0336

De toptafels
De toptafels

img_0341 img_0342

Prijzengeld
Prijzengeld

Fout: Contact formulier niet gevonden.

De afgelopen jaren zijn er in Gorinchem en omliggende plaatsen tal van nieuwe schaakgroepen ontstaan, met name op scholen. Deze initiatieven trekken vaak tientallen kinderen aan. Om aan deze vraag tegemoet te komen start de schaakschool van Schaakclub Giessen en Linge na de kerstvakantie weer met een nieuwe introductie cursus voor basisscholieren. Aanmelden en meer informatie kan via de website. Uiteraard zijn ook mensen met meer schaakervaring (jong en oud) welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *