Terug naar nieuwsoverzicht

Schaakfeestje

Woensdag 31 januari waren we gastheer voor ons jaarlijkse schoolschaaktoernooi. Een waar schaakfeestje voor zo’n 120 basisscholieren uit de regio. De deelnemers streden in teams van 4 schoolgenoten tegen andere teams achter het schaakbord. Het plezier spatte van de velden. Veel kinderen hadden serieus getraind en kwamen echt voor de prijzen. Anderen kwamen vooral om een paar leuke potjes te schaken en een mooie middag te hebben met hun klasgenoten.

De winnaar van de onderbouw groep, het 3e team van De Hoeksteen uit Giessenburg, heeft met hun winst een plaatsje veilig gesteld in het Nederlands kampioenschap, wat later dit jaar plaatsvindt.

In de bovenbouw groep was het erg spannend, 5 teams zaten elkaar heel dicht op de hielen en de top 3 is uiteindelijk met gelijke match punten geƫindigd. De uitslag is dan ook bepaald door het team met de meeste bord punten, Jenaplan 1 uit Gorinchem. Op de voet gevolgd, met 1,5 matchpunt minder, door Morgensster 1 uit Sleeuwijk. En met nog een half puntje minder volgde de nummer 3, Hoeksteen 1 uit Giessenburg.

Deze winnaars stromen door naar de regionale kampioenschappen, 16 Maart in Maarssen.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden:

https://www.giessenlinge.nl/uitslagen/huidig_seizoen/Schoolschaaktoernooi/

Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *