Terug naar nieuwsoverzicht

Schaakjeugd Giessen en Linge en Camphusianum actief op 1e ronde Merwede Cup

Op vrijdag 5 oktober 2018 is de Merwede Cup jeugdcompetitie ON TOUR gestart in Meerkerk. Dorpshuis de Linde was het strijdtoneel voor 17 jeugdschaakteams uit de regio. Deze eerste avond werd gesponsord door CF Groep uit Meerkerk.

De organiserende verenigingen uit Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Gorinchem, Sleeuwijk en Meerkerk hadden elke hun (schaak)steentje bijgedragen aan deze avond: gastheer en schaakstukken uit Meerkerk, schaakklokken uit Papendrecht en Gorinchem. Wedstrijdleiding met uitslagenverwerking uit Sliedrecht, tafelleiders uit Dordrecht, Papendrecht en Gorinchem om de jonge schakers aan de borden te begeleiden. Kortom ook de organisatie is teamwork!

Nieuwe teams

Voor een aantal jeugdige schakers was het een nieuwe ervaring. Erg leuk dat er een team van gymnasium Camphusianum was afgevaardigd. Er was zelfs een selectie toernooi georganiseerd op school met 40 kinderen nodig om je te kwalificeren. Het team won poule 2 en promoveerde daardoor naar poule 1. De puntentelling is erop gericht dat het teamresultaat telt, niet het individu.

De teams van Giessen en Linge worden gekleed door hun trouwe sponsor Syntess Software. Deze avond kregen de schakers hun nieuwe tenue uitgereikt.

Na 5 avonden schaken is bekend wie de cup met de grote oren, de Merwede Cup, mee naar huis mag nemen. Elke individuele avond kun je promoveren of degraderen in de poules.

Mooie foto’s in overvloed:

« van 2 »

Resultaten van 1e avond

In poule 1 won het eerste team van PASCAL. Meerkerk Schaakt team 1 degradeerde naar poule 2.

In poule 2 won het nieuwe team van Camphusianum uit Gorinchem nipt voor het tweede team van Giessen Linge. Meerkerk Schaakt team 2 degradeerde daarmee naar poule 3.

In poule 3 won Dordrecht 1 alle wedstrijden. Goed gedaan!

In poule 4 werd Meerkerk 3 nipt tweede achter Sliedrecht 2.

Gedetailleerde uitslagen:

http://www.schakendsliedrecht.nl/viertallen-uitslagen/

Volgende ronde is 2 november in Dordrecht! Tot dan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *