Terug naar nieuwsoverzicht

Schaakjeugd Giessen en Linge halverwege het seizoen – de tussenstand

De kerstvakantie komt er aan, ook voor Schaakschool Giessen en Linge. Tijd voor een tussenstand.

Het afgelopen half jaar hebben weer veel kinderen de beginselen van de schaaksport geleerd op onze Schaakschool op woensdag middag in het Fortes Lyceum. Een aanzienlijk aantal van hen hebben ondertussen de smaak echt te pakken en ontpoppen zich tot fanatieke schakertjes.

De gevorderden speelden afgelopen periode een interne competitie op vrijdag avond. Soeverein in deze competitie was Robin Tenhunen, die met 9 uit 9 punten ongeslagen is. André Rouwert Boer zat hem echter op de hielen, met 8 uit 9 ook erg sterk. Opvallend zijn ook de resultaten van de jongere spelers Freek Couwenberg, Levi Frans en Willem Dekker. Deze jonkies waren onverschrokken en zaten de toppers op de hielen.

Intern werd het seizoen afgesloten met een Fischer Random mini toernooitje. Deze manier van schaken begint met een willekeurige beginstand en zorgt ervoor dat spelers al hun ingesleten gewoontes volledig opnieuw moeten overdenken.

Afgelopen zondag hebben de kids weer op een mooi toernooi gespeeld, dit keer bij Moira Domtoren te Utrecht. Een toernooi waar zo’n 150 kinderen uit de regio aan meededen. Ook hier was Robin erg sterk en behaalde een gouden beker in zijn groep. Freek ging met brons naar huis. Stefan Grootveld en André

Onder hoge druk matzetten
Onder hoge druk matzetten

misten deze middag hun scherpte en vielen helaas buiten de prijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *