Terug naar nieuwsoverzicht

Schaakjeugd in actie te Dordrecht

Vrijdag 2 november vond de 2e ronde plaats van de Merwede Jeugdcompetitie. Dit keer was Dordrecht de gastheer en speelden we in zaal Crabbehoeve.

Giessen en Linge was dit keer met 5 teams. De grote match waar velen naar uitkeken was die tegen het team van Gymnasium Camphusianum. Dit team is vorige ronde gepromoveerd naar de koningsgroep en trof daar onder andere ons eerste team. Deze match is beladen omdat in ons eerste een Camphusianist zit (Robin), terwijl in het team van Camphusianum ook een GiessenEnLingenist zit (Jan). Beiden hebben het wel moeilijk gehad met de keuze in welk team ze nu eigenlijk uit zouden willen komen: club of school?

Wat de meeste jeugdleden niet weten is dat een behoorlijk aantal van onze senior leden ook ooit op het Camphusianum hebben gezeten, of zelfs als docent gewerkt hebben!

In deze poule blijkt PASCAL tot op heden ijzersterk. Giessen en Linge volgt na ronde twee en Sliedrecht staat op dit moment op een derde plaats. Helaas zal het team van Camphusianum de volgende ronde weer in poule 2 uit moeten komen, ze haalden te weinig punten om zich te handhaven. Het eerste team van Dordreecht won de 2e poule en zal de vrijgekomen plaats van het Camphusianum in nemen.

In de lagere regionen bleek dat team 3 en 4 wellicht wat te laag waren ingedeeld. Het regende overwinningen, hoewel hier en daar ook wel een nulletje werd gescoord uiteraard. Door het promotie-degradatie systeem zal GenL 4 volgende ronde promoveren naar de derde poule, waar de tegenstand groter zal zijn.

Voor alle verdere en persoonlijke uitslagen verwijs ik graag door naar de website van Sliedrecht, alwaar wedstrijdleider Marcel Klein alle cijfers keurig netjes publiceert.

Tenslotte volgen hier nog een aantal foto’s.

De derde rond vindt over drie weken plaats, vrijdag 25 november. Deze avond zal plaatsvinden in het gymnasium Camphusianum te Gorinchem en is te beschouwen als onze thuis ronde, zij het op een voor nieuwe locatie.

We zien U allen graag daar, of eerder natuurlijk op een ander schaakevent!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *