Terug naar nieuwsoverzicht

Schaakschool sluit seizoen van ongekende groei af met mooie prijzen

Schaakschool, een gezellige club
Schaakschool, een gezellige club
Winnaars Robin en Freek met fan
Winnaars Robin en Freek met fan

De Schaakschool van Schaakclub Giessen en Linge heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Na meer dan tien jaar afwezigheid van een jeugdschaakclub in Gorinchem is in september 2015 gestart met een initiatief waar jonge kinderen weer kunnen leren schaken. Dit initiatief, in samenwerking met Stichting Kinderopvang Gorinchem, bleek aan te slaan en al snel waren er een aantal flinke groepen. Om de groei aan te kunnen verhuisde de Schaakschool in November naar het Fortes Lyceum in Gorinchem-Oost. Dit bleek een goede match. Goede lokalen, een warm welkom en passend bij het profiel van de school.

Een behoorlijk aantal kinderen deed regelmatig mee aan diverse regionale schaaktoernooien. Hier werden diverse bekers in de wacht gesleept. Afgelopen zaterdag 28 mei werd de laatste Grand Prix van het seizoen te Bunschoten afgesloten met een zilveren beker voor Freek Couwenberg en een bronzen beker voor debutant Robin Tenhunen.

Ook het Schoolschaak toernooi bleek een succes. Na de eerste editie vorig jaar met 6 teams deden er dit jaar al 16 teams mee. Een aantal scholen heeft ondertussen aangegeven volgend jaar ook mee te gaan doen dus de verwachting is dat de groei verder door gaat zetten. Dit toernooi werd gewonnen door het 1e team van De Morgenster uit Sleeuwijk.

Ook de reeds bestaande jeugdafdeling van Giessen en Linge in Giessenburg zag het aantal leden gestaag toenemen. Voor het eerst in jaren deed er weer een team mee in de regionale competitie. Dit bleek overigens geen eenvoudige strijd, de jongens hadden het erg zwaar.

Daarnaast is het mooi om te zien dat er rondom diverse basisscholen stevige schaakklassen geformeerd zijn. Goede voorbeelden zijn CBS Regenboog en KBS Mariƫngaarde uit Gorinchem, De Morgenster te Sleeuwijk en De Rank te Meerkerk. Allemaal scholen waar tientallen kinderen op gestructureerde wijze de regels en het plezier van de sport ontdekken. Want zoveel is duidelijk: in deze tijd waar video games als vanzelf de huiskamer binnenstromen blijft schaken als een rots in de branding overeind. Ook na drieduizend jaar blijkt dat deze sport nog vele mensen, jong en oud, een leven lang weet te boeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *