Terug naar nieuwsoverzicht

Schaakschool uitstapje naar De Kuip

Donderdag 19 januari speelden de Masters en Challengers groepen van het Tata Steel Chess toernooi een gast ronde in het Rotterdamse De Kuip stadion. Een mooie gelegenheid voor onze Schaakscholieren voor een excursie.

De wedstrijden vonden plaats in het Maas gebouw en we konden van heel dicht bij het hoge-school schaak mee maken. Daarnaast was er uiteraard de gelegenheid voor een rondleiding door het stadion, de kleedkamers en de spelers tunnel. Op de aankondiging van het toernooi was de grasmat ge-photoshopt als een schaakbord. In het echt bleek het een prachtige grasmat, maar niet geschikt om op te schaken. Het pas geopende museum was toegankelijk. Hier is de roemruchte geschiedenis van Feyenoord te zien. Opvallend was dat de club al in hun 4e bestaans jaar Nederlands kampioen werd!

Gelukkig was er ook ruimte voor een gewoon potje schaak, en natuurlijk levend schaak.

Parallel aan dit publieks evenement was er een symposium over topsport. Hier was onder meer te horen dat meer en meer bonden van fysieke sporten pleiten voor een vaste rol voor schaken in de school en sport opleidingen. De achtergrond hiervan is dat steeds duidelijker wordt aangetoond dat door schaken je ruimtelijk inzicht verbetert. Tsja, dat wisten wij natuurlijk allang.

Hieronder nog een paar leuke foto’s van deze prachtige middag.

Mark

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *