Terug naar nieuwsoverzicht

Schaken tegen kanker

Vanwege het ons inmiddels welbekende virus zit ik een week thuis in isolatie. Feitelijk misschien al wel twee weken, want afgelopen week was het mevrouw Dessens die corona (of is het Corona met een hoofdletter C) onder de lede had, deze week ben ik de pineut. Dat betekende en betekent twee weken niet schaken op de club. Een week uit voorzorg en deze week omdat ik zelf thuis zit opgehokt. Gelukkig hoef ik niet in het schuurtje te slapen.

Wat doe je dan zo al ? Er kan gelukkig gewoon thuis gewerkt worden. Overdag is dus gevuld. In de avonduren struin ik, zoals ik dat ook deed toen ik nog niet besmet was, diverse schaakwebsites af op zoek naar het laatste schaaknieuws en nieuwe toernooien. Bij een van mijn tochten kwam ik op de RSB-site (Rotterdamse Schaakbond) een vooraankondiging tegen van een toernooi dat om welbekende redenen al 2 jaar niet georganiseerd kon worden. Dit toernooi wil ik graag bij u onder de aandacht brengen. Het gaat om het toernooi “Schaken tegen kanker” met als slogan “help de kankercellen schaakmat te zetten”.

Dit toernooi, een nevenactiviteit van de Ropa Run, wordt al enkele jaren georganiseerd door Teun Korevaar en Ronald Möhrke. De opbrengst van het toernooi komt volledig ten goede aan de Ropa Run. De Ropa Run is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam en vindt plaats in het Pinksterweekend. Met de Ropa Run, gestart in 1992, is inmiddels al meer dan 90 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar en behandeling van kanker.  Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik één keer heb mogen meedoen met de Ropa Run en van heel dichtbij heb kunnen meemaken wat deze estafetteloop bij veel mensen, die dierbaren hebben verloren door deze verschrikkelijke ziekte, losmaakt.

Het toernooi, dat dit jaar gehouden wordt op 1 juni,  is dit jaar te gast in het Topcentrum Rotterdam gelegen naast Stadion Feijenoord. De deelnemers zijn te gast in de fraaie Rebound Lounge. GM, politicus en meervoudig Nederlands Schaakkampioen Loek van Wely zal het toernooi openen en als kers op de taart ook nog meespelen. King Loek daagt u uit.

Hoewel snelschaken niet mijn tak van sport is, ga ik mij toch aanmelden voor dit toernooi. Op die manier probeer ik een bijdrage te leveren aan de bestrijding van volksziekte nummer 1. Meer informatie over het toernooi en aanmelden kan via: www.schakentegenkanker.nl. Wie zich aanmeldt kan met mij meerijden naar Rotterdam v.v. Er is nog plek voor drie in de auto. Dus wees er snel bij.

Tegen niet-Feijenoordfans of Rotterdam-haters zou ik willen zeggen: “gooi voor één keer uw principes over boord voor het goede doel en meld u aan”.

Ik hoop op een grote afvaardiging van leden van onze vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *