Terug naar nieuwsoverzicht

Schoolschaaktoernooi – mooier wordt het niet meer

Woensdag middag 29 januari stroomde de grote zaal van De Til weer vol met enthousiaste jonge schakers. Zij kwamen daar samen om te strijden om de Syntess Software cup. Afgelopen jaren gingen de meeste prijzen naar de home-town spelers van De Hoeksteen, Giessenburg. Op andere scholen is er echter ook stevig getraind het afgelopen jaar en de grote vraag was dan ook wie de Hoeksteen van hun troon zou verstoten.

Het toernooi werd ondersteund door studenten van gymnasium Camphusianum, die met een flinke afvaardiging naar Giessenburg waren gekomen om als tafelleider op te treden. Een belangrijke en dankbare taak, want zonder helpers is het niet mogelijk om zoveel kinderen een leuke middag te bezorgen.

Er zijn zeven rondes gespeeld, voor de liefhebber: in een Zwitsers systeem. De teams werden verdeeld over twee groepen, een Challengers en een Masters groep. De teams bleken vaak erg aan elkaar gewaagd. Het was dan ook lange tijd onduidelijk wie er met de hoofdprijs aan de haal zou gaan.

In de Challengers groep bleek het toch de Hoeksteen te worden, met hun team 4. En ook de Masters groep was wederom een prooi voor De Hoeksteen 1, hoewel de verschillen klein zijn.

Hiermee is editie 2020 weer een absoluut geslaagd toernooi geworden.

Volledige uitslagen zijn hier te vinden:

En uiteraard nog een aantal mooie plaatjes van geconcentreerde jonge mensen:

Nog een woord van dank aan alle deelnemers, maar ook onze trouwe toernooi sponsor Syntess Software, de stagiares van het Camphusianum maar ook onze eigen trouwe leden die dit jaar weer flink hebben meegeholpen. Met hier een speciaal woordje voor Jan Post, die al vanaf de oprichting met hart en ziel voor de club in touw is, en ook nu weer heel veel werk heeft verzet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *