Terug naar nieuwsoverzicht

Schoolschaaktoernooi weer helemaal terug!

Woensdag 1 februari mochten we weer na twee jaren afwezigheid vanwege, nou je, je weet wel.

En het was als vanouds: prachtig!

9 scholen, 27 teams, meer dan 100 basisscholieren, vol enthousiasme en sportiviteit schaken om de eer, de Syntess Software cup en vooral ook gewoon voor de lol met elkaar en het schaakspelletje. Dit feestje vond vanmiddag, 1 februari, plaats in zaal De Til in Giessenburg.

Het toernooi werd opnieuw ondersteund door Syntess Software, omdat het reilen en zeilen van dit bedrijf afhangt van slimme koppen. En over slimme koppen gesproken, een mooie ploeg mensen van gymnasium Camphusianum was ook weer van de partij. Zij hielpen ons door als tafelleider op te treden, een rol die ze met verve vervulden.

De kids traden aan in teams van 4 medescholieren. De 27 teams werden verdeeld over twee groepen, een soort bovenbouw en een soort onderbouw groep. In groep 2 sleepte het 3e team van Morgenster, Sleeuwijk, de hoofdprijs in de wacht. En in groep 1 was het spannend want ook daar leek Morgenster met hun 1e team er met de prijs vandoor te gaan. Maar misschien door wat overmoed lieten ze op het laatst nog een paar belangrijke puntjes liggen waardoor Hoeksteen 1 uit Giessenburg de Syntess cup won.

De precieze uitslagen zijn hier terug te vinden:

Schoolschaaktoernooi Groep 1

Schoolschaaktoernooi Groep2

En natuurlijk nog een aantal leuke foto’s:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *