Terug naar nieuwsoverzicht

Schoolschaaktoernooi

Woensdagmiddag 2 februari hebben we weer ons jaarlijkse schoolschaaktoernooi mogen organiseren. Na een jaar afwezigheid vanwege je weet wel mochten we dit jaar weer los. Nou ja, online dan. Want met 140 kinderen en al hun begeleiders rond krioelen in De Til, dat is nog net even een bruggetje te ver. Lichess en zoom boden redding.
Hoewel een fysiek toernooi natuurlijk vele malen leuker en gezelliger is, bleek dit toch een waardig alternatief. Er deden ca. 70 kids mee en we hebben heel wat mooie potjes kunnen bekijken. Vooraf een kort woordje en voorstelrondje via Zoom, en daarna los.
We speelden een team Arena in Lichess. Dat wil zeggen: alle deelnemers komen uit voor een schoolteam en sprokkelen puntjes bij elkaar voor hun school. De punten van de best scorende vijf deelnemers per team worden bij elkaar opgeteld, en op die manier komt de winnaar vanzelf bovendrijven.
De winnaar bleek na 90 minuten intensief spelen KWC Agora uit Culemborg. Achteraf bleek hier echter sprake van een miscommunicatie, omdat het een middelbare school betreft. Onderbouw weliswaar, maar toch geen basisschool.
De best presterende basisschool is De Morgenster uit Almkerk, onder bezielende hoede van Jacco Bouwman. Deze school was alle voorgaande edities in De Til reeds een trouwe en goed presterende deelnemer, en ook online hielden ze de eer hoog.

Volgend jaar gaan we weer voor een volle zaal in De Til, maar vandaag kijken we toch zeker ook tevreden terug op een mooi evenementje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *