Terug naar nieuwsoverzicht

Seizoensafsluiting jeugd

Vrijdag 4 juni hebben we met de jeugdafdeling het seizoen in een hele leuke sfeer op een bijna normale manier weer af kunnen sluiten. Het seizoen begon in september normaal met een groepje op woensdagmiddag en vrijdagavond. Maar uiteindelijk moesten wij er natuurlijk ook aan geloven en gingen we online. De online uurtjes sloegen goed aan, in het begin even wat zoeken en wennen maar we hebben desondanks het seizoen toch redelijk verder door kunnen schaken. De online uurtjes bestonden net zoals de fysieke momenten uit een blokje met instructie of training en een blokje partijtjes spelen. De opkomst was steeds hoog, hoewel een kleine aantal kids het toch echt niet zag zitten.

De woensdagclub heeft de afgelopen twee weken op de valreep weer echt in het Fortes plaats gehad, en het was daar super om iedereen weer in levenden lijve te zien.

De jaarlijkse prijsuitreiking vond ook nu weer Buiten de Waterpoort plaats, een van de mooiste plekken van Nederland.

Adelina was Schaakkoningin van de club dit seizoen, en Guus ging er met de Jong talentprijs vandoor. Sander was de Ambassadeursprijs gegund, wegens zijn trouwe opkomst (100%, zowel intern als extern), zijn inzet als hulptrainer op woensdag en zijn stabiel goede score bij de regionale Pentachess teambattles.

De 3e prijs van de interne jeugdcompetitie was na 19 speelrondes dit jaar voor Jochem, de tweede prijs is binnengehaald door Judah en Andre wist zeer verdiend de eerste prijs in de wacht te slepen.

Helaas waren twee jongens nog altijd afwezig vanwege corona omstandigheden, maar we hebben er al alle vertrouwen in dat we na de zomer weer een normaal seizoen tegemoet zien, waarin we iedereen in het Fortes mogen ontvangen. Want als we een ding geleerd hebben dit seizoen is dat online schaken zeker een redelijk alternatief is voor fysiek schaken, maar toch zeker geen volledig vervanger. Daarnaast blijkt goed schaakles gevenĀ  slechts matig mogelijk. Maar bovenal missen we natuurlijk gewoon de gezelligheid van de club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *