Terug naar nieuwsoverzicht

Solide winst Team I uit tegen RSC ‘ Pionneke in Roermond

Team I mocht het in de 7e ronde op 11 maart 2017 opnemen tegen RSC ’ t Pionneke. Met de basis 8 werd afgereisd naar Roermond om het op te nemen tegen de nummer 2 van ranglijst, die nog lichte kampioensaspiraties koesterden.
Met de carnaval nog maar juist achter de rug stonden de Pionnekes voor aanvang aan de Minderbroederssingel al moreel op achterstand. De partijen kwamen voor de Giessenburgers dan ook goed uit de startblokken en al snel groeide het vertrouwen in een goede afloop.
Hemmo wist aan bord 4 de captain Pionneke in bedwang te houden en kwam als eerste remise overeen met de zwarte stukken. Aan bord 3 had Andries vooraf een lichte griep gemeld maar hij wist toch koortstachtig de aanvalsplannen van zijn tegenstander te neutraliseren en kon vervolgens als eerste het volle punt noteren. Het is altijd prettig om voor te staan, zeker als er op de andere borden geen drama’s aan de hand zijn.
Bij Henk aan bord 5 ging het ook gelijk op en remise was daar ook op enig moment de verwachte uitslag. Aldus een 1-2 voorsprong met goede stelling op bord 1, 2 en 8 en gelijkwaardige op bord 6 en 7.
Op bord 6 moest captain Eddy toch oppassen om geen Pionneke te verliezen en na enige afruil ontstond er rond de 40e zet een gelijkwaardig eindspel met hoge remise marge. Tim was intussen in een complexe stelling op bord 7 even het spoor kwijt geraakt en moest zicht gewonnen geven (2-2), waarbij hij in de nabeschouwing een opgelegde winstkans gemist bleek te hebben.
Aan bord 6 besloot de teamleider van de thuisclub dan ook het remisevoorstel maar even niet te honoreren en door te spelen om eventueel nog wat te forceren op het laatste moment. Intussen werden de voordelen op bord 1, 2 en 8 duidelijker en was het nog een kwestie van tijd voor de matchpunten bijgeschreven konden worden. Toen de rook was opgetrokken had Jesper aan bord 1 na lange tijd weer eens het volle punt behaald en gold datzelfde voor Bobby aan 8. Jaco had de winst onderweg laten lopen en moest genoegen nemen met remise (hij heeft daarmee nog altijd 6 uit 7 extern!) en ook het Pionneke op bord 6 mocht eindelijk het remise voorstel accepteren.
Aldus een regelmatige 3-5 overwinning waarmee de Giessenburgers opklimmen naar de 3e plaats en wellicht kan er in de laatste 2 ronden nog een stapje omhoog gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *