Terug naar nieuwsoverzicht

Stunt Arjan Uittenbogaard ronde 18 interne competitie

Koploper Henk Boot moest deze ronde aantreden tegen Arjan Uittenbogaard. Henk meende een pion te kunnen offeren maar overzag dat Arjan dit kleinood eenvoudig een tijd kon dekken en daarnaast ook de stelling van Henk onder druk kon zetten. Het ging hierna van kwaad tot erger want Henk raakte vervolgens ook nog een kwaliteit (toren tegen loper of paard) kwijt. Het enige dat Henk nog resteerde was opportunistisch spel middels het opzetten van een aantal valstrikken maar Arjan omzeilde deze kundig.

Een mindere avond van Henk en een superavond van Arjen. Dan kunnen deze uitslagen zomaar ontstaan. Zo wist Arjan voor een daverende verrassing te zorgen!

Een uitgelezen kans voor achtervolger Jaco Vonk om het leidersstokje van Henk weer over te nemen. In zijn partij tegen Hans Karelse kon hij langzaam maar zeker zijn stelling verbeteren en de stukken van Hans naar slechte velden dirigeren. Op enig moment verloor Hans ‘zomaar’ een stuk, maar de stelling was er ook naar dat dit kon gebeuren.

André van Wingerden deed goede zaken door met zwart Louis Rutgers terug te wijzen. Verrassend was de overwinning van Rob van Driel op Jeroen Brandsma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *