Terug naar nieuwsoverzicht

Successen voor jeugdspelers

Zondag 9 april vierde de grootste jeugdschaakclub van Nederland haar vijfjarig bestaan. Magnus is opgericht door Dharma Tijam, Bas van Esch, Jochem Aubel en nog een aantal betrokken ouders en schaakenthousiastelingen. In deze korte periode is Magnus dus uitgegroeid tot de grootste jeugdschaakclub van Nederland, een zeer mooie prestatie. Ondertussen heeft de club al behoorlijk wat jeugdspelers in de hogere regionen van de Nederlandse schaakwereld afgeleverd, en het einde van de groei is nog lang niet in zicht.

Het lustrum werd gevierd met een mooi Grand Prix toernooi waar zo’n 200 kinderen uit de wijde regio aan deel namen.

Van Giessen en Linge namen Freek Couwenberg en Robin Tenhunen mee. Voor onze club was dit ook een speciaal toernooi, omdat we voor het eerst in club shirts aan konden treden. Deze week hebben we namelijk de shirts van onze sponsor Syntess Software in ontvangst mogen nemen.

De rode kleur werkte blijkbaar goed, want beide spelers waren stevig op dreef. Freek heeft slechts een partij verloren en alle andere gewonnen. Extra knap waren de partijen waar hij zich vanuit achterstand toch weer koel terug wist te knokken. Een dik verdiende eerste plaats.

Ook Robin verloor slechts 1 partij. Daarnaast had hij nog twee remises, de overige 4 partijen waren winst. Genoeg voor een tweede plaats.

Beide spelers zijn pupillen van trainer Henk van der Hoek, dus ook Henk mag trots zijn.

Hieronder nog een paar foto’s en binnenkort op de site van SGS alle uitslagen en nog veel meer foto’s.

Eén gedachte over “Successen voor jeugdspelers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *