Terug naar nieuwsoverzicht

Tata Steel Chess Tournament

Beste clubgenoten,

Zoals jullie, als schaakliefhebber, ongetwijfeld weten vind op dit moment in Wijk aan Zee de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament plaats. Tot zondag 27 januari a.s. strijdt de wereldtop en de goedwillende amateurs in Sporthal De Moriaan in deze badplaats, net boven IJmuiden en onder de rook van de ovens van Tata Steel, om prestige, ELO-punten en de (forse) geldprijzen.

Onder de rook van Tata Steel

Naast spelers als wereldkampioen Magnus Carlsen en de “Nederlandse” topper Anish Giri en nog een handjevol (wereld) toppers, doen aan dit toernooi ook 5 spelers van onze vereniging mee. Drie in de tienkampen en 2 in de (dag)vierkampen. Het eerste weekend van de tienkampen zit er op. Tijd voor een tussentijds overzicht.

Henk Boot:
Speelt in groep 2D en heeft na 3 ronden 1½ punten verzameld. Eén maal winst, één maal remise en een verliespartij is de balans tot op heden. Henk bezet op dit moment de gedeelde 5e plaats in zijn groep.

Lemmy Schakel:
Staat nog wel op de ledenlijst, speelt niet bij ons, maar hoort toch nog een beetje bij de familie. Speelt in groep 4C en doet het daar, misschien wel volgens verwachting, bijzonder goed. Twee maal winst en één remise levert haar 2½ punten op en een gedeelde tweede plaats in het klassement.

Uw reporter:
Speelt, na zijn promotie uit groep 8, dit jaar in groep 7E. Heeft na 3 ronden een 50% score. Speelde 3 partijen remise, maar was met name over de partij uit de 3e ronde niet tevreden. Met een pion meer lukte het niet om de partij naar zijn hand te zetten.

Naast de tienkampen wordt er ook in (weekend- en dag)vierkampen gespeeld. Twee van onze leden deden mee in de dagvierkampen:

Louis Rutgers:
Speelde mee in de dagvierkampen in groep 5G. Viel net buiten de prijzen. Scoorde 1 punt uit 3 partijen (+1, -2, =0). Eindigde als 3e in zijn groep.

Jeroen Brandsma:
Speelde in groep 6M ook mee in de dagvierkampen Zijn score van 1½ uit 3 (+1, -1, =1) leverde hem geen (boeken)prijs op

Vanmiddag om 13.30 uur is het startsein voor de 4e ronde. Mocht u de intentie hebben om het toernooi en uw (ex) clubgenoten met een bezoek te verrassen dan volgt hier een (goed bedoeld) advies: kom niet in het weekend. U loopt dan de kans, vanwege de drukte, misschien niet toegelaten te worden tot de speelzaal. Afgelopen zaterdag gold namelijk op enig moment een toegangsstop vanwege de vele toeschouwers. Het is maar dat u het weet. En woensdag 23 januari spelen de Masters niet in Wijk aan Zee maar in Leiden in het kader van “Tata Steel Chess on Tour”. En donderdag is een algehele rustdag. Dan wordt er helemaal niet geschaakt in Wijk aan Zee.

Overzicht speelzaal

Donderdag 24 januari, op de rustdag, volgt een nieuwe update. Ondertussen verwijs ik u graag naar mijn website: terschake.blogspot.com voor meer gedetailleerde informatie, foto’s en filmpjes.

2 gedachten over “Tata Steel Chess Tournament

 • 21 januari 2019 om 23:03
  Permalink

  beste John,
  hartelijk bedankt voor het mooie verslag van de partijen van de leden die bij ons op lijst staan.
  Ik hoop dat er nog mooie resultaten zullen volgen. Ik wens jullie allemaal veel plezier en succes.
  Namens de schaakclub de Giessen en Linge te Giessenburg,

  Ernst Delwel
  voorzitter

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *