Terug naar nieuwsoverzicht

Team 2 knokt zich omhoog

Mannen,

Gisteravond heb ik genoten, niet alleen van de 2 punten die we uit het vuur sleepten maar ook van de vechtlust van de 2 spelers die het laat maakten.
Rob en John hebben bij een 2-2 stand de volle 2 punten uit het vuur gesleept.

Nadat Bram op een ongelukkige manier een stuk verspeelde en vrij snel verloor haalde Robin het eerste punt binnen.
Tegen een tegenstander die alleen maar uit leek op afruilen en remise wist hij heel rustig voordeel en later pionnen te veroveren totdat de tegenstander het hopeloze van de zaak inzag.
Daarna voegde ik zelf een punt toe aan de stand. In een gelijk opgaande partij kwam ik 2 pionnen achter maar, volgens omstanders achteraf, toch wel met een veel betere stelling; door de druk die ik had maakte mijn tegenstander een misser wat hem eerst een vol paard en daarna een aantal pionnen kostte. Mijn stukken waren de “baas” op het bord waarop hij capituleerde. Een voorsprong die helaas teniet ging doordat Gerard in een spectaculaire aanvalspartij mat niet kon pareren.
Toen werd het dus echt spannend. Rob had voordeel maar gaf dat weg waarna de tegenstander dame kon halen. Rob rende echter met een pion naar de promotievelden met zijn koning erbij. De tegenstander kon alleen maar schaak geven om niet te verliezen want bij promotie en dameruil had Rob nog een loper extra. Heel veel zetten later en na meerdere keren remise af te hebben geslagen zag Rob wel dat hij hiermee tevreden moest zijn.
Toen was alleen John nog bezig in een veelbelovende stelling maar met veel minder tijd op de klok. Heel secuur speelde hij het uit, won een paard en nadat de torens eraf waren en de pionnen van de tegenstander netjes werden tegengehouden door de koning van John kon hij zijn pluspion op de andere vleugel laten opstomen. Promoveren kwam er niet meer van, ook zijn tegenstander zag in dat het hopeloos was.
Een mooie en zwaar bevochten, maar verdiende, overwinning tegen een team wat tot nu toe in de competitie 1 keer 3-3 had gespeeld en de andere twee wedstrijden had gewonnen. Wij hebben nu de stand weer een prettiger aanzien gegeven, na 2 overwinningen en 3 nederlagen.
Omdat niet ieder team evenveel wedstrijden heeft gespeeld is de stand wat onduidelijk. Wij krijgen nog de koploper, Woerden, en de onderste: Denk en Zet.

Mooi!!!

Groet

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *