Terug naar nieuwsoverzicht

Terugblik seizoen 2015-2016 (24 mei 2015)

Winnaars seizoen 2015-2016

Op het kampioenschap in de interne competitie van Henk Boot is in een ander verslag reeds uitgebreid ingegaan.

De bekerwinnaar is nog niet bekend, ook hiervoor is Henk Boot nog in de race. Zijn tegenstander in de finale is Tim Schakel, die dit seizoen slechts eenmaal in actie kwam in de interne competitie. Tim probeert voor de derde achtereenvolgende keer de bekerwinst te pakken, Henk gaat vol voor de dubbel. Deze kraker wordt gespeeld in de zomervakantie, beiden hebben tweemaal van elkaar gewonnen, de overige partijen eindigden in remises.

Jaco Vonk weet zich verzekerd van het snelschaakkampioenschap en volgt hiermee Lemmy Schakel op. Bram Capelle eindigde als hoogste in het elo-stijgersklassement. Dit klassement houdt bij wie er ten opzichte van zijn eigen speelsterkte aan het begin van het seizoen de hoogste progressie heeft behaald. Jesper Nederlof won het ambassadeursklassement met een score van 80% (4 uit 5) in de externe competitie. Jesper behaalde deze score aan bord 2 van het eerste team. Beste senior (65+) is wederom Hans Karelse geworden (4e plaats in de interne competitie). Hij bleef Louis Rutgers net voor.

Externe competities

Het eerste team speelde de laatste vijf ronden als een kampioen waardig en won al deze wedstrijden in de derde klasse van de landelijke competitie. In de eerste vier ronden werden de kansen echter verspeeld, met name doordat het team niet op gewenste sterkte aantrad. Voor volgend seizoen worden plannen ontwikkeld om afmeldingen zo adequaat mogelijk op te vangen om zo ditmaal wel mee te kunnen doen in de strijd om het kampioenschap.

Het tweede team speelde een moeizaam seizoen en degradeert naar de tweede klasse van de Stichts Gooise Schaakbond (SGS). Topscoorder werd Tony Else met de score 4,5 punt uit 7 partijen. Het derde team wist zich ternauwernood maar wel erg knap te handhaven in de tweede klasse van de SGS. Knap omdat het eerste team jaren geleden gedurende geruime tijd op dit niveau geacteerd heeft. Topscoorder werd Mark Couwenberg met 3,5 uit 8 partijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *