Terug naar nieuwsoverzicht

Terugblik seizoen 2016-2017 (30 mei 2017)

Het seizoen zit erop, een goed moment om terug te blikken en alle prijswinnaars in het zonnetje te zetten. Op de afsluitende avond werd tevens de derde ronde van het snelschaakkampioenschap gehouden waarvan elders op de site uitgebreid verslag wordt gedaan.

Clubkampioenschap

1 Jaco Vonk 2 Henk Boot 3 Tim Schakel

In vorige verslagen is voor het clubkampioenschap uitgebreid verslag gedaan en teruggeblikt.

Bekerkampioenschap

Winnaar: Jaco Vonk of Tim Schakel

De enige beker die nog niet uitgereikt kon worden. Jaco Vonk en Tim Schakel hebben hun eerste finalepartij remise gespeeld. In het zomerreces gaan beiden uitmaken wie er met deze eer gaat strijken. De tweede partij staat gepland voor 22 juni a.s. tezamen met het Open Kampioenschap Drechtsteden, georganiseerd door schaakvereniging Sliedrecht.

Snelschaakkampioenschap

Winnaar: Jaco Vonk

Het snelschaakkampioenschap bestaat uit drie deelkampioenschappen. Henk Boot bleef in de laatste editie Jaco Vonk nipt voor. Doordat Eddy Korevaar, die voorafgaande aan de derde editie nog volop in de race was om de titel te pakken, de laatste ronde verloor eindigt Jaco Vonk redelijk overtuigend als eerste in het eindklassement en blijft hij snelschaakkampioen. Opnieuw prijs voor Jaco!

Ambassadeurscup/externe competitie

1 Bram Capelle 87,5% (7/ 8); 2 Mark Couwenberg 78,6% (5,5/ 7); 3 Tim Schakel 77,3% (8,5/11)

Onbetwiste winnaar is Bram Capelle die in het tweede team een score van maar liefst 87,5% bereikte. In de externe competitie verloor Bram slechts één partij en de enige partij die hij in de regionale bekercompetitie speelde won hij ook. Mark Couwenberg deed het ook uitstekend met slechts anderhalf verliespunt. Onze jeugdleider behaalde deze resultaten in het derde team. Tim Schakel kwam tot een 6,5 uit 9 score in het eerste team en won daarnaast zijn beide partijen in de landelijke bekercompetitie.

Beste ELO-stijger

Winnaar: Bert van Geldere +165 elo-punten (elo geeft de speelsterkte weer).

Opnieuw een grote sprong voorwaarts voor Bert van Geldere! Bert stond aan het begin van dit seizoen nog op een rating van 1435 maar met een reuzensprong wist hij de 1600 grens te bereiken. In de interne competitie wist hij een plaats binnen de top 10 te bemachtigen. Een partij die bijblijft is die tegen Henk Boot. Bert miste op ongelukkige wijze de winst, maar juist deze partij getuigde van zijn progressie. In de externe competitie kwam hij tot een mooie score van 7 uit 10.

Voor dit klassement ontving uitsluitend de nummer één een prijs maar een eervolle vermelding verdient zeker de nummer twee. Rob van Driel maakte ook een reuzensprong. Hij steeg van 1409 naar 1536 en maakt, weliswaar in iets mindere mate, dezelfde ontwikkeling door als Bert getuige zijn 15e plaats in de interne competitie en een mooie 4 uit 6 score in de externe competitie. Het spel van Rob kan als stabiel worden omschreven waarbij grote fouten uitbleven.

Beste 65-plusser

Winnaar: Hans Karelse

Hans is met een 5e plaats in de onderlinge competitie voor de vijfde keer op rij winnaar van dit klassement. De prijs voor de beste senior werd opnieuw een strijd tussen Hans en Louis Rutgers. Lange tijd ging het volledig gelijk op. Het spel van Hans kan als degelijk en taai worden omschreven waarbij menig topspeler zijn tanden op stuk bijt. Maar daarnaast is hij zeker ook in staat om met succes scherpe partijen  te spelen.

Ook Louis speelde een goed seizoen waarbij hij het, evenals Hans, de top erg lastig kan maken. Een terugval in de laatste fase van de competitie en de winst van Hans in een spectaculaire onderlinge confrontatie in de één na laatste ronde deed het kwartje opnieuw richting Hans vallen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *