Terug naar nieuwsoverzicht

Titelhouder uitgeschakeld in bekercompetitie (14 februari 2017)

In de achtste finales van de interne bekercompetitie stond de kraker Jaco Vonk tegen Henk Boot centraal. Jaco verraste Henk met een pionoffer in de opening die hij even later weer terugwon. De stelling kwam daarna in evenwicht waarbij Jaco iets meer initiatief toonde dan Henk. Jaco had een meerderheid op de damevleugel waarmee hij makkelijker vooruit kon dan Henk op de koningsvleugel. Henk forceerde een dubbele torenruil waardoor de remisemarge weer groter werd.

In de fase erna manoeuvreerden beiden voorzichtig, maar Henk toonde zich iets te voorzichtig. Tegelijk was het voor Jaco erg lastig om te bepalen hoe hij hier voordeel uit kon halen. Na zet 28 kwam hij tóch licht in het voordeel, maar nog altijd was er weinig aan de hand voor Henk, al werd het wel steeds lastiger voor hem om de juiste zet te vinden.

Even later ging Henk strategisch in de fout waarna Jaco groot voordeel kon realiseren. Na nog een fout viel voor Henk definitief het doek waarmee Jaco de titelhouder wist uit te schakelen en zich wist te plaatsen voor de kwartfinales. De overige kwartfinalisten zijn Louis Rutgers, Wim Deurloo, André van Wingerden, Hans Karelse, Bram Capelle, Eddy Korevaar en Tim Schakel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *