Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag achtste ronde interne competitie (31 oktober 2017)

Jaco Vonk wist al vroegtijdig een pion te winnen in zijn partij tegen Arjan Uittenbogaard. Arjan had deze pion bewust in de aanbieding gedaan in de veronderstelling dat hij hiervoor voldoende compensatie zou hebben of dat hij de pion later terug zou kunnen verdienen. Met secuur en actief spel hield Jaco zijn pionvoorsprong vast en ondanks hardnekkig verweer van Arjan kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Tim Schakel verraste Henk Boot met een onverwachte openingskeuze maar desondanks slaagde Henk erin om op voor hem bekende paden te komen. Dit gold niet voor Tim en het gevolg was dat Henk zijn tegenstander voor grote problemen wist te plaatsen die hij niet wist op te lossen.

Niemand, ook Tim niet, gaf meer een cent voor zijn stelling maar ook Henk steekt dit seizoen bepaald niet in grootse vorm en na aarzelend spel verwaterde zijn voordeel. Toen Henk remise aanbood stond Tim zelfs beter. Naar later bleek beschikte hij zelfs over reële winstkansen maar gelet op de nog weinig beschikbare tijd, de moeilijkheidsgraad van de stelling en de niet meer verwachte remise (die als winst aanvoelde) accepteerde Tim opgelucht het remiseaanbod.

Een mooie strijd vochten Hans Karelse en Jeroen Brandsma uit. Beiden bleken sterk aan elkaar gewaagd en na een verbeten gevecht eindigde deze partij in een puntendeling.

Na acht ronden gaat Jaco Vonk soeverein aan de leiding. Hij heeft slechts een half puntje afgestaan. In de top 10 bezet Henk van der Hoek verrassend de vijfde plaats. Hij mag het de komende ronde op gaan nemen tegen Jaco Vonk.

De stand van de top 10 is als volgt:

Keizerpunten

1 Jaco Vonk                                         510

2 Henk Boot                                        420

3 Eddy Korevaar                                 361

4 Tim Schakel                                      345

5 Henk van der Hoek                         309

6 Ernst Delwel                                     302

7 Arjan Uittenbogaard                       298

8 Tony Else                                          271

9 Bram Capelle                                    270

10 André van Wingerden                  266

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *