Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ALV en eerste ronde snelschaken

De avond begon met de ALV. Voorzitter Ernst Delwel stond eerst stil bij het overlijden van het erelid Jan Piet van den Dool, die vanaf de oprichting van de schaakvereniging in 1964, toen nog De Giessen, als secretaris jarenlang grote verdiensten voor de club heeft gehad.

Uit de verschillende jaarverslagen bleek dat de vereniging het afgelopen jaar een lichte toename van het aantal leden heeft gezien vooral bij de jeugd en er financieel gezond voorstaat. Vooral het verslag van de jeugdleider was erg positief: op vrijdag wordt in Gorinchem geschaakt, er wordt aan verschillende regionale Grand Prix toernooien meegedaan en er was een mooi toernooi met clubs uit de omgeving. Er werd uitvoerig stilgestaan bij de mogelijkheden om jeugd en senioren gezamenlijk te laten spelen, wat nu lastig is omdat de senioren op dinsdag in Giessenburg spelen en de jeugd op vrijdag in Gorinchem.

Door het loskoppelen van de landelijke KNSB-competitie en de regionale competities, terwijl een drietal regionale bonden waaronder de SGS (Sticht Gooise Schaakbond) hun competities in elkaar gevlochten hebben, zal het in het begin van de externe competitie onduidelijk zijn, hoe sterk de tegenstanders zijn.

Een laatste belangrijk punt hield verband met de interne competitie, waarin levendig werd gediscussieerd over een reglementswijziging.

Hoewel de vergadering pas rond 22.30 uur was afgelopen, was  er nog voldoende animo om een enigszins ingekorte eerste ronde van het snelschaakkampioenschap te houden.

In de eerste ronde moest Jaco een remise aan Jeroen toestaan die actief speelde. Na de eerste twee ronden had Henk weliswaar tweemaal gewonnen, maar in de derde ronde verloor hij net als vorig jaar van een sterk spelende Louis. Ook hield Louis Jaco op remise, die op zijn beurt ook aan Eddy een remise moest toestaan: driemaal remise in vijf ronden snelschaak is opvallend, en was goed voor de tweede plaats. Maar Louis gaf behalve aan Jaco alleen aan Jeroen een remise af, zodat hij de winnaar van de eerste ronde werd. Jeroen en Henk legden beslag op een gedeelde derde plaats.

Zaterdag 15 september was het de eerste wedstrijd in de KNSB tegen een nieuwe tegenstander, Spijkenisse 2. Er was een valse start met nederlagen van Henk Boot en Hans Karelse. Vervolgens kwam er wel een overwinning van Roelof Stienstra en remise van Louis Rutgers. Maar omdat Eddy Korevaar zijn wedstrijd verloor was de winst van de kopmannen Jaco Vonk en Tim Schakel helaas niet meer van belang. Een nipte 3,5-4,5 nederlaag. Hopelijk gaat het de volgende keer beter.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *