Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ALV en snelschaken 10-09

Op de tweede dinsdag in het seizoen is er traditiegetrouw de Algemene Leden Vergadering, die ook dit keer weer goed werd bezocht. Opnieuw bleek dat onze vereniging er goed voorstaat, zowel wat betreft het aantal leden (vooral aanwas jeugd!) als ook financiëel.
Het 11e lustrum van onze club, officiëel op 13 oktober, zullen we vieren op dinsdag 1 oktober met als gast Herman Grooten die op meerdere manieren ons iets extra’s zal proberen te leren. Ook werd reeds opgeroepen om op 26 oktober deel te nemen aan het jaarlijkse rapidtoernooi (vorig jaar was het aantal deelnemende clubleden vrij laag). Ook extra steun in de middag voor Mark Couwenberg bij de organisatie van de Grand Prix van de jeugd is erg welkom.
Belangrijkste discussiepunt was de opzet van de interne competitie naar aanleiding van een voorstel van Eddy Korevaar. Er was waardering voor zijn voorstel om rapidschaak in te voeren en het aantal snelschaakavonden te beperken tot 1 ronde omdat het qua tijd vaak een beetje dringen wordt om de eerste ronde aansluitend aan de ALV te houden en dit voorstel werd dan ook aangenomen. Zijn idee om de Keizercompetitie in twee in plaats van drie rondes in te delen vond echter weinig bijval en op dit punt zal het drie ronden schema gehandhaafd blijven.
Meerdere andere punten kwamen aan de orde, maar memorabel was het om te vermelden dat ons lid Lemmy Schakel juist die middag met verve haar proefschrift tegen opponenten van diverse pluimage had verdedigd in het fraaie Academiegebouw van de Leidse Universiteit in aanwezigheid van familie en heel wat andere onderzoekers/studiegenoten en vrienden/-innen.
Toch was er aan het eind van de avond na de ALV nog wel tijd voor snelschaken, maar de uitslagen telden dus niet meer mee voor het uiteindelijke snelschaakkampioenschap, misschien jammer voor de een en gelukkig voor een ander.
Henri Houweling, Jaco Vonk en Henk Boot schoten alle drie met 2 overwinningen uit de startblokken. Later kon Jeroen Brandsma weer aansluiting met de kopgroep krijgen na een akelig openingsongeluk tegen Henk Boot in de eerste ronde. Het eerste topduel deze avond was tussen Henri Houweling en Jaco Vonk in ronde 3. Op een gegeven moment kwam Jaco een stuk voor en trok de partij naar zich toe. In ronde 4 speelden Henk en Jaco een opening die zij in een gewone partij al tweemaal tegen elkaar hadden gespeeld, maar toen had Jaco, eenmaal met een fraai dameoffer beide keren gewonnen. Henk was nu goed bij de les, kreeg voordeel en manoevreerde handig, zodat Jaco uiteindelijk een stuk achter kwam. De technische winst kon binnen de beschikbare tijd worden binnen gehaald. In ronde 5 traden Henri en Henk tegen elkaar aan. Het ging aardig gelijk op, maar op een gegeven moment veroverde Henk een pionnetje, later nog eentje, maar deze keer had hij het te kwaad met de klok en belandde de winst bij Henri. Dat beloofde dus een spannende laatste ronde omdat Jaco Jeroen Brandsma had teruggewezen. In de laatste ronde wonnen Henk en Jaco maar ging Henri ten onder in een moeilijk dame-loper eindspel tegen Jeroen Brandsma. Jaco en Henk eindigden dus beiden met 5 uit 6, waarbij Henk net 1 weerstandpuntje meer had en dus eerste werd. Op een gedeelde derde plaats eindigden Henri en Jeroen, en daar een half puntje achter Louis Rutgers en André van Wingerden, op hun beurt op een half puntje gevolgd door Bram Capelle, Wim Rietveld, Sebastiaan Visser en Tony Else. Weer een half puntje daarachter Hans Karelse en Henk van der Hoek. Met twee punten eindigde het drietal Henk van Houwelingen, Taco van de Poll en Martijn Stam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *