Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag Amersfoort 4 – De Giessen en Linge 2 (30 januari 2015)

De avond begon chaotisch. Toen 4 voormalige GSC-spelers Amersfoort binnenreden in een sneeuwbuitje, zagen zij de andere auto met pech langs de weg staan. Via de telefoon werd afgesproken dat de 3 gestrande passagiers opgehaald zouden worden. De tegenstanders reageerden sportief: de wedstrijd begon pas even na achten en toen werd nog  een half uur gewacht met het starten van de klok van chauffeur Wim Rietveld. Wim kwam, na door de Wegenwacht weer op weg geholpen te zijn, juist op tijd verkleumd binnen.

Henk van der Hoek was als eerste klaar. Hij mocht blij zijn met het remiseaanbod van zijn tegenstander. Al na 21 zetten was alle spanning verdwenen op het bord van Hans Karelse. Ook Marcel van Wingerden en Wim Rietveld speelden tamelijk snel remise. Het zag er voor ons niet best uit toen André van Wingerden door roekeloos spel 2 pionnen achter kwam te staan en de situatie op de andere borden nog onduidelijk was. André wist door actief spel zijn tegenstander in verwarring te brengen, won een pion terug en bereikte toch nog remise. We kregen weer hoop. Invaller Mark Couwenberg stond een pion voor en wees een remiseaanbod af. Tony Else en Louis Rutgers hadden spannende partijen.  Een onverwachte pionzet verstoorde de samenwerking van de stukken van Tony. Louis  kwam steeds beter te staan.

Met een aardige tactische wending snoepte Mark nog een pion van zijn tegenstander en koelbloedig voerde hij zijn partij naar winst. Na de vakkundige overwinning van Louis was de teamwinst binnen en konden we het verlies van Tony op de koop toe nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.