Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag De Giessen 1 – T.R.I.O. 1 (27 maart 2012)

Het eerste team van De Giessen deed goede zaken in de thuiswedstrijd tegen T.R.I.O. I uit De Meern. Met een benauwde 4,5-3,5 overwinning is de weg naar boven ingeslagen.
Op bord 1 kwam Marius de Wit er niet aan te pas tegen D. van de Geer. Ook Arjo van Houwelingen had een zware avond, in de opening leek hij voordeel te behalen, maar de aanval werd vakkundig afgeslagen.
Captain André van Wingerden speelde een wilde wedstrijd, maar hij was wel voortdurend de bovenliggende partij. Voor de toeschouwer was het de mooiste wedstrijd. Broer Marcel speelde een stuk rustiger, deelde nog wel een speldenprikje uit, maar kwam niet verder dan remise. Ernst Delwel speelde goed, verorberde hier en daar een pion en dacht op de overwinning af te stevenen. Zijn tegenstander glipte echter tussen de mazen van het net en wist de remisehaven te bereiken. Door het ongelijke lopereindspel wist hij alle pluspionnen van Ernst tegen te houden. Zenun had een soortgelijk eindspel, maar zijn pionnen stonden een stuk beter zodat daar wel een overwinning kon worden behaald.
Wim Rietveld speelde een sterke, maar zware partij. Het was echter te moeilijk om in het middenspel een doorbraak te forceren. Hoewel Wim er niet blij mee was, was remise een prima resultaat.
Matchwinner werd Louis Rutgers die op kracht zijn tegenstander naar de grond werkte. De partij ging materiaaltechnisch lang gelijk op, maar de kenner zag dat Louis een veel betere stelling had. Uiteindelijk wist hij met een offer de vijandelijke koning over het bord te jagen met mat tot gevolg.

3 gedachten over “Verslag De Giessen 1 – T.R.I.O. 1 (27 maart 2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *