Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag De Giessen en Linge 1 – Philidor Leiden 2 (9 maart 2013)

Het eerste team draait sterk in de derde klasse KNSB (landelijke competitie). Drie weken geleden werd slechts ternauwernood verloren van de gedoodverfde kampioen. De eerste plaats is onbereikbaar, maar de tweede plaats behoort zeker nog tot de mogelijkheden.

Afgelopen zaterdag kwam het tweede team van Philidor Leiden op bezoek. Het duel begon met een tegenvaller toen Andries Dekker tegen zijn eerste nederlaag opliep. Maar daarna ging het gestroomlijnd. Hemmo Mulder speelde remise, maar dit was het laatste verliespuntje deze middag. Overwinningen waren er voor Jesper Nederlof, Rik de Wilde, Bobby Fijlstra, Jaco Vonk, Tim Schakel en invaller Lemmy Schakel. Hoewel laatstgenoemde vrijwel niet meer speelt, speelde ze een prachtige partij en luisterde haar debuut in de KNSB op met een overtuigende overwinning.

Een 6,5 – 1,5 overwinning! Hiermee bezet De Giessen en Linge 1 samen met Boven IJ uit Amsterdam de tweede plaats met 8 punten achter het nu al onbereikbare Santpoort 1 uit Velserbroek. Er moeten nog twee wedstrijden worden gespeeld, terwijl Boven IJ het duel met kampioen Santpoort nog voor de boeg heeft. Een tweede plaats zou een prachtige prestatie zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.