Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag De Giessen en Linge 2 – De Rode Loper 2 (26 november 2013)

Het zag er vanaf het begin van de wedstrijd tussen De Giessen en Linge 2 en De Rode Loper 2 uit Utrecht naar uit dat we elkaar niet veel ontliepen.

André van Wingerden (bord 6) gaf het goede voorbeeld door als eerste het volle punt te incasseren. Een goede voorbereiding levert vertrouwd spel op, zo ervoer hij. Tony Else (bord 5) kwam niet verder dan remise en Louis Rutgers (bord 7) stond al langere tijd gedrongen en moest het hoofd buigen.

Aldus een 1,5-1,5 tussenstand waarbij het er naar uitzag dat Hans Karelse (bord 4), die de laatste tijd in uitstekende vorm verkeert, het nu niet zou gaan redden. Ook Henk Boot (bord 1) had een moeilijke avond. Daar stond tegenover dat aan de borden 2 en 3 Milly Schakel en Eddy Korevaar iets beter stonden. Milly kreeg op één moment van de partij – na een mindere zet van haar tegenstander – een kans op voordeel aangeboden, maar zij zette even niet scherp genoeg voort. Ook Eddy kwam niet verder dan remise.

Frans Fijlstra (bord 8) speelde eveneens remise en Hans Karelse kon zijn partij helaas niet meer redden. In een veel betere stelling nam de tegenstander van Henk Boot met remise genoegen om de winstpunten voor De Rode Loper II veilig te stellen (3,5 – 4,5 eindstand). Aldus blijft De Giessen en Linge II steken op 2 matchpunten en staat daarmee in de onderste helft van de tanglijst. Als excuus geldt dat topman Marcel Wildschut vertrokken is naar het oosten van het land, maar desondanks mag verwacht worden dat dit team moet kunnen meedraaien in de middenmoot/subtop van de eerste klasse van de Stichts Gooise Schaakbond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.