Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag De Giessen en Linge 2 – Paul Keres 5 (20 november 2012)

Opnieuw moest het eerste team van schaakclub De Giessen en Linge met invallers aantreden. Tot overmaat van ramp werd Bobby Fijlstra pop weg naar de speelzaal geconfronteerd met een auto-ongeluk (gelukkig alleen blikschade) en moest in allerijl een derde invaller worden gezocht.

Die werd gevonden in Wim Rietveld. Wim speelde echter een ongelukkige wedstrijd en ging teveel op de aanval spelen en vergat zijn verdediging. In volle vaart vloog hij uit de bocht. Gelukkig stond daar een pijlsnelle overwinning van Rik de Wilde tegenover en ook bij Andries Dekker was duidelijk dat er een punt zat aan te komen.

Hans Karelse kon in één zet de winst binnenhalen, maar hij vergaloppeerde zich en verloor. Doordat Jesper Nederlof in de tijdnoodfase zijn hoofd koel hield kwam De Giessen en Linge weer op voorsprong.

Intussen hadden Tim Schakel en Jaco Vonk overtuigende remises binnengehaald en was de tussenstand daarmee 4-3 in het voordeel van De Giessen en Linge, met nog één partij te gaan. Eddy Korevaar stond in het eindspel gewonnen, maar hij maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Gelukkig wist hij nog wel zonder grote problemen het laatste benodigde halve puntje binnen te halen, waarmee het eerste team met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden meedraait in de middenmoot van de derde klasse van de landelijke competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *