Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag eerste ronde interne competitie

Traditiegetrouw is de eerste dinsdag van september het zomerseizoen ten einde en wordt er weer geschaakt. De eerste 2 rondes wordt de indeling volgens de ratinglijst gemaakt. Omdat Tim Schakel dit jaar in de interne competitie niet meedoet, zaten Jaco Vonk en Henk Boot weer tegenover elkaar.
Henk speelde de opening onhandig, blijkbaar nog niet helemaal bij de les na de zomervakantie. Eerst een beetje passief en vervolgens een idee “geleend” uit een andere opening, maar dat kostte een pion zonder enige compensatie. Hoewel Henk later geen duidelijke fouten meer maakte, kon Jaco op een hem vertrouwde wijze het voordeel vergroten en de partij op regelmatige wijze tot winst voeren. Een prima start van Jaco in de competitie !
Eddy Korevaar en Tony Else speelden een zeer onderhoudende partij. Tony offerde een pion voor initiatief, won later meerdere pionnen en stond heel goed, maar Eddy kon de witte d-pion wel er erg ver laten oprukken tot de zevende rij en via de open e-lijn met de zware stukken binnen vallen en alsnog de winst pakken. Een goede prestatie van Eddy om toch nog kansen te creëren, maar voor Tony wel een zure uitslag.
Hans Karelse speelde sterk tegen Louis Rutgers, kreeg een aanzienlijk ruimteoverwicht en veroverde een pion. Het leek erop dat hij dit voordeel wel tot winst zou kunnen voeren, maar het maken van het juiste aanvalsplan kostte veel tijd. Toen het voordeel verminderde en de stelling er rommelig begon uit te zien, dwong Louis dameruil af en plaatste op een tactisch moment een remiseaanbod. Hans wilde niet de hele buit verspelen en besloot afte zien van een tijdnoodduel en accepteerde het remisevoorstel.
Jeroen Brandsma speelde een goede partij tegen Wim Rietveld. Hoewel Jeroen dacht wat minder uit de opening te zijn gekomen, vond de computer later dat hij toch steeds een plusje had. Hoewel het redelijk gelijk op bleef gaan, kon Jeroen met actief spel voorkomen dat Wim loskwam en uiteindelijk de volle bit binnen halen.
André van Wingerden speelde ons nieuwe lid Taco van de Poll die vele jaren geleden ook lid was. Het is altijd mooi te zien als vroegere leden de weg naar de club weer kunnen vinden. André bouwde een overweldigende aanvalsstelling op en toen Taco een vork over het hoofd zag, was de wedstrijd onmiddellijk beslist.
Verder begonnen ook Arjan Uittenbogaard, Bert van Geldere, Rob van Driel, Huig Visser en Ton Lodder het seizoen met een overwinning.
Volgende week staat de jaarlijkse algemene ledenvergadering op het programma, gevolgd door de eerste ronde van het snelschaakkampioenschap. De zaterdag daarop vindt de eerste ronde van de KNSB-competitie plaats. Het eerste team speelt dit jaar in de vierde klasse omdat een aantal van de vaste kern van het team van vorig jaar niet meer beschikbaar zijn, zodat het team voor de 3e klasse wel erg zwak zou zijn en we dus vrijwillig een treetje lager aantreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *