Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag halve finales interne bekercompetitie (29 maart 2016)

Na een drieluik is de finale van de interne bekercompetitie nu bekend geworden. Henk Boot had zich al op 22 maart geplaatst, Tim Schakel heeft zich op 29 maart geplaatst als zijn tegenstander. Hierna volgt in chronologische volgorde een kort verslag van de partijen van de halve finale tussen Jan de Jong tegen Tim Schakel en Henk Boot tegen Eddy Korevaar

Jan de Jong speelde op 15 maart met wit een puike partij tegen Tim Schakel. Tim moest alle zeilen bijzetten om remise te bereiken. Dit betekent dat beiden met verwisselde kleuren nog een partij moeten spelen om de finalist aan te wijzen.

Een week later, op 22 maart, werd de andere halve finale gespeeld tussen Henk Boot en Eddy Korevaar. Henk verkreeg met wit prettig spel en het kostte Eddy veel tijd om het juiste antwoord te vinden. Henk wist zijn voordeel uit te bouwen, maar na een onnauwkeurigheid vervlakte de stelling en moest hij weer van voren af aan beginnen.

Opnieuw verkreeg Henk een makkelijker te spelen stelling en daarbij opgeteld de dreigende tijdnood van Eddy wist Henk de partij toch nog over de streep te trekken en zich als eerste voor de finale te plaatsen.

De tweede partij tussen Tim Schakel en Jan de Jong werd op 29 maart gespeeld. Jan maakte het Tim, na de remise in het vorige duel, opnieuw erg moeilijk door een gevaarlijk uitziend stukoffer te plaatsen in ruil voor dreigende centrumpionnen. Jan leek de beste kansen te hebben, maar achteraf bleek dat Tim op geen enkel moment minder had gestaan. Het was Jan die in de overgang van het middenspel naar het eindspel de fout in ging en dat betekent dat Tim de finale zal spelen tegen Henk Boot.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *