Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag interne competitie ronde 20 (20 februari 2018)

Tim Schakel kwam met wit sterk uit de opening tegen Jaco Vonk en pakte met een stukoffer op lange termijn goed door. Gevolg was groot voordeel, zeker toen Jaco besloot het stuk terug te geven. De stelling vereiste wel het juiste spelinzicht en geduld want een directe concrete afwikkeling was niet voor handen.

Tim hield lang zijn grote voordeel vast maar na matig spel, zonder overigens grote fouten te maken, zag hij zijn voordeel verdampen. Het witte voordeel vervlakte en de stelling kwam uiteindelijk weer in evenwicht. Het zwarte spel speelde daarbij prettiger en wit moest meer op zijn tellen passen dan zwart. In de tijdnoodfase taxeerde Tim op een cruciaal moment zijn stelling niet goed en daarna ging ook de remise aan hem voorbij.

Henk Boot en Tony Else speelden een onderhoudende partij waarbij Tony met groot voordeel uit de opening kwam. In het vervolg koos hij niet voor de sterkste voortzetting waarna Henk de stelling in evenwicht bracht en daarna de overhand kreeg. In de fase hierna was het in een moeilijke stelling de vraag of Henk kon winnen of dat Tony de remisehaven kon bereiken. Uiteindelijk zwichtte Tony onder de druk en ging in de fout waarna Henk een zwaarbevochten punt kon bijschrijven.

Arjan Uittenbogaard wilde na zijn stunt tegen Henk Boot dit uiteraard een goed vervolg geven in zijn partij tegen Eddy Korevaar. Eddy besloot zijn centrumpion te geven en als compensatie activiteit te ontwikkelen op de damevleugel en dit pakte goed uit. Arjan slaagde er niet in zijn stelling op fatsoenlijke manier te ontwikkelen. Dit kostte eerst een stuk en vervolgens een toren en dus de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *