Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag Lekstroom 2 – De Giessen en Linge 3 (17 mei 2016)

Het derde team verloor zijn laatste wedstrijd met 5-3 tegen het sterkere Lekstroom 2, een fusievereniging van de schaakverenigingen uit Nieuwegein en Vianen. Arjan Uittenbogaard en Mark Couwenberg speelden remise terwijl Bert van Hees en Gerard de Gans hun partijen wonnen.

Mocht Schaakclub Almkerk erin slagen haar laatste wedstrijd tegen De Rode Loper 3 uit Utrecht te winnen, dan degradeert De Giessen en Linge 3 naar de 3e klasse van de Stichts Gooise Schaakbond. De kans dat dit gebeurt is praktisch bezien niet groot, gelet op het op papier grote verschil in speelsterkte. Hoe het ook afloopt, De Giessen en Linge 3 kan terugzien op een prima seizoen gelet op de sterke klasse waarin zij heeft moeten spelen.

De kans is groot dat het tweede en derde team volgend seizoen in dezelfde klasse uitkomen. Volgens verwachting degradeert De Giessen en Linge 2 na de laatste wedstrijd volgens verwachting te hebben verloren tegen Doorn-Driebergen 1. André van Wingerden speelde remise en Hans Karelse won zijn partij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *