Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag Moira-Domtoren 4 – De Giessen en Linge 4 (23 november 2012)

In de wedstrijd van het 4e achttal tegen Moira Domtoren 4 was er weinig zicht op winst.

Aan de meeste borden was er wel sprake van of het verlies van een pionnetje of de kwaliteit, dus langzaam aan mindere stellingen.

Frans had aan het eerste bord een tegenstander met een veel hogere rating dan hij zelf, misschien te veel respect voor de tegenstander leverde hem een nul op.

Arjan had een zeer dreigende mataanval, naast het bord werd er al gedacht dat hij zou gaan winnen,maar zijn tegenstander wist de aanval te pareren en daarbij zoveel materiaal te winnen dat er geen andere keus was dan opgeven.

Chris wist de aanval van zijn tegenstander te stoppen en, na eerst nog materiaal achterstand, werd in een stelling met ieder een paar pionnen tot remise besloten.

De tegenstander van Bert van Hees had twee pionnen voorsprong, maar ging daar zo spastisch mee om dat Bert heel lang kon tegenspartelen maar uiteindelijk toch moest opgeven. Voor Bert had er misschien meer in gezeten.

Wim Koutstaal moest ook alle zeilen bij zetten maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander langzaam aan de stelling het best onder controle kreeg en weg was de partij.

De enige winst werd binnengehaald door Bert van Geldere. Heel veel verwikkelingen op het bord aan beide kanten maar Bert hield het hoofd koel en dwong de koning van de tegenstander over het bord te wandelen waarbij een vork op dame en koning het einde van de partij betekende. Knap gespeeld!!!

Jan had het gedurende de hele partij moeilijk, kreeg wat meer lucht maar moest toch het verlies van een paar pionnetjes toestaan, het weggeven van een paard zorgde voor een heel snel einde van de partij.

Wim Deurloo, ingevallen voor Martijn, was de eerste die zijn koning om moest leggen. Zijn aanval had niet voldoende kracht en na een hele ruil bleef er een verloren stelling over, daar was geen redden meer aan.

Al met al een stevige nederlaag van 6.5-1.5, een tegenvaller na de goede start tegen ZZC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *