Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 1 bekercompetitie (9 november 2010)

De bekercompetitie bij schaakclub De Giessen is van start gegaan. In de eerste ronde zijn 32 spelers gestart waarvan uiteindelijk er twee overblijven die de finale zullen spelen. Een afvalrace dus, waarbij de spelers door een volstrekt willekeurige loting aan elkaar gekoppeld worden.

Niet alle wedstrijden zijn deze avond gespeeld en een aantal spelers hebben de partij aan de tegenstander gelaten omdat ze geen kans zien om de partij binnen de gestelde termijn te spelen. Tien partijen werden er wel gespeeld.

De grote verrassing van de avond was Rob van Driel! Hij overspeelde Wim Rietveld en maakte het met harde klappen uit tegen zijn op papier sterker geachte tegenstander.

Marcel van Wingerden won fraai in een dame-paardeindspel van Chris Tromp. Gijs Bos kwam net tekort tegen Andre van Wingerden, al moet gezegd dat Gijs uitstekend van zich afbeet.

Ook Bert van Hees deed goede zaken tegen Arjan Uittenbogaard door hem vanuit te opening te verrassen en al rap de dame te winnen tegen een toren. Vervolgens zette hij Arjan helemaal vast met mat tot gevolg.

Tijmen Schakel speelde tegen Zenun Cormehic een onnauwkeurige zet in de opening en daar wist de ervaren Zenun wel raad mee.

Van de partijen die nog gespeeld moeten worden zal de partij tussen Marius de Wit en Eddy Korevaar ongetwijfeld een mooi gevecht worden. Zal het Eddy lukken om revanche te nemen voor zijn verlies in de competitie tegen Marius? Hoe dan ook één van beide sterke spelers zien we in ieder geval niet meer terug in de tweede ronde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.