Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 1 senioren (4 september 2012)

Een bijzondere start van de Giessenburgse en Gorcumse schaakclub op dinsdag 4 september 2012 voor het nieuwe seizoen! In de afgelopen maanden zijn beide schaakverenigingen gefuseerd. Daarnaast is ook schaakvereniging De Regiohakkers aangehaakt. Een fusie dus van drie schaakverenigingen! De nieuwe vereniging draagt de naam Schaakclub De Giessen en Linge en kent als thuisbasis ‘De Til’ in Giessenburg.

Dit heeft tot gevolg dat de nieuwe schaakvereniging een nog grotere regiofunctie heeft gekregen en uitgegroeid is tot een grote en vitale vereniging met vele leden. Met maar liefst vier teams zal worden deelgenomen aan de externe competities. Het eerste team speelt landelijk in de 3e klasse en neemt hiermee de rechten over van de voormalige schaakvereniging De Regiohakkers. Het tweede team speelt in de eerste klasse SGS en neemt hiermee de rechten over van de voormalige schaakvereniging Gorinchem. Het derde team speelt in de tweede klasse SGS en neemt de rechten over van de voormalige schaakvereniging De Giessen. Het vierde team tenslotte zal in de 3e klasse SGS uitkomen.

Met volledig volle bak werd gestart met de eerste ronde. En dan te bedenken dat een groot aantal leden als gevolg van de vakantieperiode nog niet eens aanwezig was. Het maakt de onderlinge competitie niet alleen gezelliger maar zeker ook spannender nu de Giessenburgers wekelijks de degens gaan kruisen met de Gorcummers.

Grote verrassingen zijn niet te melden in de eerste ronde. Het lukte Jaco Vonk niet om door de stugge defensie van Eddy Korevaar heen te breken. In de slotstelling stond hij zelfs minder, maar Eddy zag geen kans er iets concreets van te maken. Bert van Hees speelde naast een gecompliceerde ook een uitstekende partij tegen Milly Schakel en mocht aan het einde van de avond een half punt bijschrijven. Het Gorcums onderonsje tussen Tony Else en Hans Karelse eindigde in remise.

Partijen in Ronde 1 – 4-9-2012.
J.J. Vonk – E.L. Korevaar ½-½; A.T. van Wingerden- T.T. Schakel 0-1; A.C. Uittenbogaard – M. van Wingerden 0-1; W.J. Koutstaal – W. Rietveld ½-½; B. van Hees – M. Schakel ½-½; Tijmen Schakel – R.J. van Driel ½-½; J. Post – A.H. van Houwelingen 1-0; E. den Boer – J.M. Koutstaal 1-0; J. Cornet – G. de Gans 0-1; A.C. Boot – G. Bos 1-0; D.A.H. Donk – J. Donkersloot 1-0; C. Bons – G.L. Brand 0-1; A.J. Else – J.M. Karelse ½-½; P.H.C. Breddels – H.F.J. Fijlstra 0-1; H. Boot – J.A. de Jong 1-0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.