Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 10 interne competitie (15 november 2016)

Henk Boot kwam in zijn partij tegen Jan de Jong vanuit de opening niet tot zijn gewenste stelling. Henk was dan ook verre van tevreden over hoe het in de partij ging. In een voor Jan gewonnen staande stelling sloeg Henk gedurfd een vredesaanbod van zijn tegenstander af om reden dat de stelling onoverzichtelijk was en praktisch bezien nog alle kanten op zou kunnen gaan. Daarbij had Jan minder tijd tot zijn beschikking.

Henk besloot met een dameoffer het spel verder te compliceren. De fase die hierop volgde was door de moeilijke stelling en de beperkte bedenktijd verre van foutloos. In de tijdnoodfase, in een toen ongeveer gelijke stelling, was het Jan die de fout in ging en direct kon opgeven.

Erg jammer voor Jan die gedurende het eerste deel van de partij sterk spel liet zien en zijn tegenstander zijn wil oplegde. Een gelukkige overwinning voor Henk die door het oog van de naald kroop. Anderzijds, het past bij zijn risicovolle speelstijl, Henk toonde moed door het remiseaanbod af te wijzen en zijn lef werd beloond.

De klassieker Jaco Vonk – Tim Schakel viel qua amusementswaarde ditmaal tegen. Jaco speelde de opening niet op z’n sterkst en het initiatief ging over naar Tim. Het voordeel bleek te gering om reële winstkansen te creëren en zo ging de partij als een nachtkaars uit. Remise derhalve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *