Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 11 interne competitie

SCHAAKNIEUWS SCHAAKCLUB DE GIESSEN EN LINGE

 

Interne competitie, elfde ronde

In de elfde ronde werd aangevangen met de tweede periode wat inhield dat Henk Boot en Jaco Vonk voor de tweede keer dit seizoen de degens mochten kruisen.

De partij ging redelijk gelijk op. Het middenspel werd min of meer overgeslagen door een grootscheepse afruil waardoor al snel een dubbel-toreneindspel werd bereikt. Beide spelers probeerden hun stelling te versterken en tegelijkertijd de zwaktes van de tegenstander op te zoeken. In een stelling waar remise het meest het voor de hand lag, vergat Jaco zijn toren naar de a-lijn te spelen waarna Henk deze toren kon opsluiten op straffe van pionverlies. De partij raakte uit zijn evenwicht en Jaco moest alle zeilen bijzetten om verlies te voorkomen. Dat lukte niet, omdat Jaco niet meer de beste verdedigingszetten kon vinden. Henk speelde het vervolgens goed uit en kwam met zijn overwinning dichter bij de koploper.

Henk van der Hoek speelde wederom een sterke partij tegen een topper. Deze keer ervoer Tim Schakel de toegenomen kracht van Henk. Op enig moment lag er zelfs een kans voor Henk om ruim voordeel te bereiken, maar die kans werd gemist. Niet veel later ging Henk zelf in de fout en daar wist Tim wel gebruik van te maken.

De overige partijen leverden geen verrassingen op. Hans Karelse, Louis Rutgers, Tony Else wisten hun partijen tegen respectievelijk Bram Capelle, Bert den Boer en Ton Lodder te winnen.

 

Uitslagen elfde ronde:

Henk Boot – Jaco Vonk 1-0; Tim Schakel – Henk van der Hoek 1-0; Ton Lodder – Tony Else 0-1; Bram Capelle – Hans Karelse 0-1; Bert den Boer – Louis Rutgers 0-1; Tijmen Schakel – Henk van Houwelingen 1-0; Bert van Hees – Gijs Bos 1-0

 

Externe competitie

Het derde team van De Giessen en Linge boekte een mooie overwinning op Doorn Driebergen 4. Bert van Geldere speelde een sterke partij op het eerste bord en spoelde met een mooie overwinning zijn vervelende verlies uit de vorige ronde weg.

Ook Mark Couwenberg haalde revanche en won overtuigend. Alleen Rob van Driel moest een nederlaag slikken. Hij kreeg een prachtige aanval van zijn tegenstandster over zich heen waar hij geen antwoord op had.

Het eerste team van de Giessen en Linge kreeg opnieuw een nederlaag te verwerken. Tegen De Drie Torens 1 uit Tilburg werd met het kleinst mogelijke verschil verloren. Vijf partijen eindigden in remise en Andries Dekker won fraai in een mooie aanvalspartij. Bobby Fijlstra en Jaco Vonk waren de verliezers. Jaco vergaloppeerde zich op zet 16: in plaats van pionwinst dacht hij een kwaliteit te winnen, maar die bleek in het geheel niet relevant in deze stelling. In het vervolg kreeg hij geen kans meer. Bobby had nog wel zicht op remise, maar maakte in het verre eindspel een fout waarmee hij zijn tegenstander (Wilbert Kocken) de overwinning bezorgde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *