Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 12 interne competitie op 15-02-22

Opnieuw speelden we in Arkel aan de Onderweg, maar zoals het zich laat aanzien, spelen we vanaf volgende week weer op ons vertrouwde thuishonk in De Til, nu allerlei corona-maatregelen gelukkig kunnen worden versoepeld. Team 2 speelde een uitwedstrijd tegen Kasteel Lekstroom 2 en redde het helaas net niet. Een nipte 3,5-2,5 nederlaag.
In de interne competitie werden mede daardoor slechts een drietal wedstrijden gespeeld. Bram Capelle nam het op tegen Henk Boot. Hij kwam zeker niet slechter uit de opening, maar het vinden van een goed vervolgplan was moeilijk. Bram had een geïsoleerde pion op d4 en toen Henk de kans kreeg deze isolani met 14. … Pd5 te blokkeren, nam hij deze kans gelijk waar en vervolgde met een actief 15. … f5 op de koningsvleugel met potentieel f5-f4 met stukwinst. Bram raakte van de wijs en beging met 16. Pe5 een duidelijke fout. 

   Na ruil op e5 dacht Bram een aanval op de zwarte dame te kunnen “tussenplaatsen”, maar deze “Zwischenzug” Ld2 bleek een misrekening. Hoewel Henk het nog gedecideerder had kunnen spelen, kantelde de wedstrijd snel in Henk’s voordeel.
De tweede partij was die tussen Huig Visser en Hans Karelse. De opening werd door beiden rustig gespeeld, maar het was snel duidelijk dat Huig moeite had een plan te bedenken en Hans zijn stelling steeds een beetje kon verbeteren. Hoewel het rond de 20e zet nog redelijk gelijk leek, raakte Huig bij zet 22 duidelijk de draad kwijt en was het voor Hans niet al te moeilijk de winst binnen te halen.
Maar de zwaarste strijd werd gevoerd tussen David Carlsson en Jan Post. Na een rustige opening volgde flink gemanoeuvreer in het middenspel. Jan ruilde op een gegeven moment twee stukken tegen toren en pion. Maar toen David zich verslikte in een giftige pion op c7, was jan er als de kippen bij om Tc8 te spelen waardoor een witte loper verloren ging, waarmee Jan een kwaliteit voorkwam. Hoewel David nog een tijd de rug recht hield, raakte hij na verloop ook nog een paard kwijt. Daarmee kwam de buit voor Jan binnen bereik, maar het werd wel een latertje, zodat Jan deze keer het licht mocht uitdoen. Volgende week spelen we dus weer in de Til!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *