Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 12 interne competitie

Er werd deze avond weer harde strijd geleverd. Vredelievendheid was ver te zoeken, geen enkele remise deze keer.
Jeroen Brandsma nam het op tegen koploper Jaco Vonk. Na de opening had Jeroen ruimte op de damevleugel, Jaco op de koningsvleugel. Het kostte beiden flink wat tijd, maar hoewel Jeroen meende goed te hebben gestaan, twijfelde Jaco daarover. In ieder geval bleek hij aan het eind van een lange avond aan het langste touw te hebben getrokken. Jaco houdt hiermee de formidabele score van 100%.
André van Wingerden moest proberen Henk Boot te bestrijden. Henk koos voor een andere dan de gebruikelijke opening en kwam met een gelijke stand uit de opening. Hij meende via een dubbele aanval een pion te winnen, maar André deed hetzelfde, zodat de stand materieel gelijk bleef. Henk had toch iets meer dreigingen (kwaliteitswinst) zodat André op de 26e zet een stuk tegen 2 pionnen offerde. Henk repositeerde niet erg handig en moest kwaliteitsverlies toestaan. Toen André echter nog een pionnetje meenam, kreeg Henk de kwaliteit terug en drong vervolgens met een toren diep door in de witte stelling en grabbelde en passant nog een wit pionnetje mee. Hij kon met enkele nauwkeurige zetten dameruil afdwingen, waarmee het pleit beslecht was.
Bert van Geldere nam het op tegen Hans Karelse. Hij had wat meer ruimte en een mooi paard op d5, maar het evenwicht was nog niet verbroken. Maar Bert had zijn voordeel kunnen uitbreiden door de druk tegen f6 op te voeren. Hij schatte de kansen van Hans tegen zijn punt e4 te zwaar in. Toen Bert echter daarom een kwaliteit offerde, bleek hij er nauwelijks compensatie voor te krijgen en trok Hans de partij naar zich toe.
De partij tussen Rob van Hees en Louis Rutgers ging lang gelijk op, maar in het verre middenspel deed Bert een aantal minder sterke zetten, waardoor de wedstrijd kantelde in het voordeel van Louis.
Taco van Poll kreeg een goede stelling tegen Jan Post die nogal gedrongen stond. De centrale lijnen had hij mooi onder controle met zijn torens en na ruil van één stel torens drong de andere diep door in de zwarte stelling die voor Jan niet meer te houden was.
John Dessens speelde tegen Bram Capelle. Er werd tegengesteld gerokeerd en Bram trok met zijn pionnen ten strijde tegen de witte koning, maar kreeg geen doorslaggevende aanval. John kreeg voor een kwaliteit er een aantal pionnen op de koningsvleugel bij en toen die machine eenmaal in werking was gezet, bleek er geen goede verdediging meer mogelijk en boekte John een goede overwinning.
Peter Eijndhoven redde het niet tegen Chris Tromp. Eerst won Chris een stuk, daarna nog een kwaliteit en denderde toen de witte stelling binnen. Een vlotte overwinning voor Chris.
Rob van Driel trok tegen Wim Deurloo aan het langste eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *