Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 13 interne competitie (13 december 2016)

Koploper Henk Boot nam niet geheel fit achter het bord plaats om de strijd met Eddy Korevaar aan te gaan. Of het nu kwam door de fysieke ongemakken of gewoon door een ongelukkig moment zullen we nooit te weten komen. Feit was in ieder geval dat Henk in het middenspel in gelijke stelling een bok schoot waarmee Eddy zomaar een kwaliteit in de schoot geworpen kreeg. Henk probeerde nog hardnekkig om het tij te keren, maar Eddy nam geen enkel risico en met het nodige geduld en nauwkeurig spel gaf hij Henk geen kans meer om terug in de wedstrijd te komen. Hiermee nam Eddy in dubbel opzicht revanche op Henk. Naast het eerdere verlies werd ook dit duel beslist door een blunder (ditmaal van Eddy).

Op zijn oudejaarsavond probeerde Jaco Vonk zichzelf te belonen met een mooi cadeau door met zwart van zijn eeuwige rivaal Tim Schakel te winnen. Hij zou ver komen want Tim maakte in een stelling waar de druk van Jaco reeds voelbaar was een fout die hem een pion kostte. Vanaf dat moment vocht Tim voor het halve punt en streed Jaco voor de overwinning. In deze fase koos Jaco niet altijd voor de meest kansrijke voortzetting en toonde Tim zich gehaaider. In een spannende pionnenwedloop haalden beiden een dame en bleek het dame-eindspel niet meer te winnen voor Jaco. Om exact 24.00 uur moest Jaco berusten in eeuwig schaak.

Door zijn remise heeft Jaco het verschil met koploper Henk aanzienlijk verkleind en is het verschil nu gering.

Johan van der Heijde lijkt de smaak te pakken te hebben en wist zijn laatste twee partijen te winnen. Ditmaal versloeg hij Henk van Houwelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *