Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 13 senioren (16 december 2014)

In deze ronde stond de topper tussen Henk Boot en Jaco Vonk op het programma. Jaco verraste Henk met zijn openingskeuze en het gevolg was dat Jaco met zwart redelijk snel het initiatief greep omdat Henk te voorzichtig te werk ging en op bepalende momenten onvoldoende doorpakte.

Jaco breidde hierna gestaag zijn voordeel uit en hierna was het de vraag of Henk nog kon aanhaken of Jaco zijn voordeel kon uitbreiden naar beslissend voordeel. In deze fase heeft Henk enkele kansen gemist, maar anderzijds kan sterk spel van Jaco zeker niet worden ontzegd en hij wist dan ook zijn tegenstander de duimschroeven verder aan te draaien. Toen Henk in het verre eindspel zijn laatste kans miste trok Jaco de winst definitief naar zich toe.

Hiermee passeerde Jaco zijn tegenstander in het tussenklassement en staat met ongeveer een half punt achterstand op Tim Schakel op de tweede plaats.

In de strijd om de vierde plaats deed Hans Karelse goede zaken door Eddy Korevaar terug te wijzen en de vierde plaats van Eddy over te nemen. Ook Tony Else en Wim Rietveld passeerden hem, terwijl Louis Rutgers op steenworp afstand van Eddy de achtste plaats inneemt. De onderlinge verschillen tussen deze vijf spelers is gering en zij vormen dan ook gezamenlijk de subtop van het klassement.

De volgende ronde staat de topper tussen Jaco Vonk en Tim Schakel op het programma. Tim won zijn eerder in remise geëindigde bekerwedstrijd tegen Louis Rutgers door in een lange partij het nodige geduld op te brengen in een eindspel van een sterk paard tegen zwakke loper. Arjan Uittenbogaard bekerde ook verder door van Bert van Hees te winnen.

(verslag Tim Schakel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.