Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 14 interne competitie (20 december 2016)

Juist voor de kerst was er al het nodige vuurwerk in ronde 14 van de interne competitie. Koploper Henk Boot nam het op tegen Hans Karelse en dat zijn altijd interessante ontmoetingen. Henk kwam voordelig uit de opening maar liet Hans zich herpakken met een koningsaanval. Op de H-lijn bestookte Hans de witte koning maar greep op enig moment mis waardoor er een paard sneuvelde en er niets anders opzat dan de koning om te leggen.

Op het naastgelegen bord probeerde Tim in het spoor te blijven door Louis Rutgers de duimschroeven aan te draaien. Daarbij was een toren geruild tegen een loper en een paar pionnen en voor de toeschouwers leek de stelling op slot te zitten. Tim richtte zijn torens op de achtergebleven pion en toen hij ook zijn dame daarbij betrok moest Louis nauwkeurig spelen om zijn vesting dicht te houden. Met nog weinig tijd op de klok en in de late uurtjes ging Louis in de fout en kon Tim het volle punt bijschrijven.

Jaco Vonk kon in het spoor blijven door de zwak spelende Eddy Korevaar eenvoudig op een nul te trakteren toen die al na een 10 tal zetten de juiste voortzetting miste.

Opvallend was de strijd tussen Bert van Geldere en Bert van Hees. Na zorgvuldig spel kon Bert van Geldere zijn 6e overwinning van het seizoen noteren en hij bezet daarmee de 6e plaats in de competitie.

Vuurwerk was er eveneens van de zijde van Tijmen Schakel die met flitsend aanvalsspel de zwarte koning van Cees Bons in het nauw dreef en zo als laatste de 2e ronde van de beker competitie bereikte.

Eddy Korevaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *