Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 15 interne competitie (9 januari 2018)

Doordat het tweede tegelijkertijd een externe wedstrijd moest spelen was sprake van een beperkt programma in de interne competitie. Bij afwezigheid van Jaco Vonk werd in de top van het klassement één partij gespeeld en wel die tussen de nummers drie en vier van het tussenklassement, Tim Schakel en Eddy Korevaar.

Het werd een heus spektakelstuk dat tot op het bot werd afgekloven. Eddy speelde met wit een ijzersterke openingsfase en zette zijn tegenstander, nadat Tim het juiste plan miste, onder grote druk. Toen Tim daarna nog een klein foutje maakte verkreeg Eddy een nagenoeg gewonnen stelling. Het lastige voor hem was dat er meerdere mogelijkheden tot zijn beschikking stonden. Niets is in de schaaksport moeilijker dan het winnen van een gewonnen staande partij. Daarbij maakte Tim het hem zo moeilijk mogelijk en pakte iedere strohalm om het vege lijf te redden.

Tim kroop in deze fase door het oog van de naald en toen begon fase twee. In de tijdnoodfase maakte Tim opnieuw een fout, ditmaal niet afgedwongen door het sterke spel van Eddy maar doordat hij met  tijdnood te maken kreeg. Tot zijn opluchting revancheerde Eddy zich. Ook Eddy was inmiddels in tijdnood gekomen en slaagde er niet in de beste zetten te vinden. Opnieuw werd de stelling gelijk getrokken en ditmaal gaf Tim de fel begeerde remise niet meer uit handen.

Ondanks de fouten was het van beiden, vooral van Eddy, een goede partij. Maar daarnaast ook een  onderhoudende en uiterst spannende partij. Opvallend is dat Tim dit seizoen met een remise voor de tweede maal goed is weggekomen tegen Eddy terwijl dit vorig seizoen exact andersom is verlopen. Toen kwam Eddy meerdere malen goed weg. In de laatste zes competitiewedstrijden houden beiden elkaar met een 3-3 stand in balans.

Kees Bons leverde een uitstekende prestatie door Rob van Driel op remise te houden. De leden van het eerste uur, Jan Post en Bert den Boer, wisten respectievelijk Bert van Hees en John Dessens terug te wijzen. Johan van der Heijde, Henk van Houwelingen en Gijs Bos deden goede zaken door  hun partijen te winnen van respectievelijk Huig Visser, Ton Lodder en Jaap Cornet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *