Terug naar nieuwsoverzicht

Verslag ronde 16 interne competitie (16 januari 2018)

De partijen tussen Henk Boot en Eddy Korevaar zijn altijd boeiend en spannend. Er ontstond een stelling waarbij Henk beschikte over een klein doch prettig voordeeltje waarbij de dames vroegtijdig werden geruild. Op zoek naar tegenspel koos Eddy ervoor om zijn toren opportunistisch in het spel te brengen. Nog steeds had dit geen direct catastrofale gevolgen maar de coördinatie van zijn stukken had hieronder wel te lijden. Hierdoor speelde de stelling voor Eddy niet prettig en kostte het hem veel tijd en energie om de goede zetten te blijven vinden.

Henk kon intussen ongestoord verder met het verder uitbouwen van zijn voordeel.  Het wachten was op minder gelukkige keuzes van zijn tegenstander en het was niet verwonderlijk dat deze er ook kwamen. Henk slaagde erin steeds de juiste zetten te vinden, nam zijn kansen goed waar en trok de partij, zonder Eddy nog een kans te geven, met vaste hand naar zich toe. Hierdoor is Henk Jaco Vonk, die de laatste ronden niet in actie kwam, met een miniem verschil gepasseerd in het tussenklassement.

Tim Schakel slaagde er niet in voordeel te bereiken in zijn partij tegen Tony Else. Sterker nog, het was Tony die beter uit de opening kwam. In het eindspel, in een inmiddels gelijk staande stelling, sloeg Tim een remiseaanbod van zijn tegenstander af en probeerde in een alles of niets poging alsnog de winst te forceren. In de tijdnoodfase, waarin nog alles kon gebeuren en beide spelers weinig controle meer hadden over de stelling werd alsnog tot remise besloten.

Echt verrassende uitslagen kwamen in deze ronde niet voor. Het Gorcums onderonsje tussen Henk van der Hoek en Hans Karelse eindigde in remise. Henk leek beter te staan, maar het voordeel was beperkt en Hans bleef fier overeind. Remise was een logische uitslag. Wim Rietveld wist het Noordeloos-onderonsje met Henk van Houwelingen in zijn voordeel te beslissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *